3 redenen om zelf jouw functioneringsgesprek aan te vragen!

Heb je enkele frisse ideeën waarover je wilt brainstormen onder vier ogen? 
Wil je aan jobcrafting doen, enkele taken doordelegeren en meer focus leggen op nieuwe kerntaken?
Loop je tegen enkele zaken aan in de samenwerking met anderen, en wil je dit samen met jouw leidinggevende aanpakken?
Wil jij ook actief aan de slag gaan om een (nog) betere versie van jezelf te worden?
Of wil je jouw toekomstige carrièrepad onder vier ogen bespreken?

Neem dan zelf het initiatief om een functioneringsgesprek in te plannen met je leidinggevende. Niks houdt jou tegen!
Je hoeft niet braafjes te zitten wachten tot er iets gebeurt!

Ik moet toegeven dat ik mij vroeger vrij ongemakkelijk voelde als ik zo’n uitnodiging in mijn mailbox kreeg. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten en het voelde aan als een beoordelingsmoment waarbij er enkel gesproken werd over de zaken die ik niet goed deed. Ondertussen weet ik wel beter, een functioneringsgesprek is zoveel meer dan dat!
Een functioneringsgesprek is een open en gelijkwaardig gesprek waarbij er tweerichtingsverkeer is tussen de leidinggevende en de medeweker en waar ‘verbetering’ centraal staat. Het doel is om het functioneren van de werknemer te verbeteren en ook de onderlinge samenwerking in de toekomst (nog) beter te laten verlopen.Verbeteren houdt niet per definitie in dat het huidig functioneren slecht is of dat er wat op aan te merken valt. Iedere medewerker kan verbeteren, iedere leidinggevende trouwens ook ????.

3 redenen waarom jij zelf een functioneringsgesprek kunt organiseren

Elk gesprek is uniek. Doorgaans geven beide deelnemers elkaar feedback zowel over de positieve als de aandachtspunten en doen suggesties om zaken anders aan te pakken, met als positieve insteek elkaar te laten groeien. Want dat is precies waar dit gesprek over gaat.

Bespreken en optimaliseren van je takenpakket

Komt je takenpakket vandaag nog overeen met je jobomschrijving? Misschien heb je wel extra verantwoordelijkheden opgenomen. Is je huidige jobinhoud nog voldoende uitdagend? Welk aspect van je taken geeft je energie en waar loop je op leeg? Zijn er bepaalde taken waar je juist meer/minder wil op focussen? Maak samen duidelijke afspraken hierover. Hoe beter je takenpakket op jou afgestemd is, hoe beter jij je zal voelen.

Feedback over je functioneren laat je groeien

Wat loopt er goed en waar kan je nog bijsturen? Welke omstandigheden beïnvloeden jouw functioneren (on)gunstig? Hoe voel jij je binnen het team en wat heb je nodig om je goed te voelen? Hoe verloopt de samenwerking met je leidinggevende en met collega’s? Een handige manier om feedback te geven aan anderen is het model van de kernkwadranten, dat ervan uitgaat dat iedereen sterktes heeft, dat we ook allemaal valkuilen en ontwikkelpunten hebben. Inzicht krijgen in hoe anderen jouw functioneren en samenwerking ervaring, geeft je input waar je mee aan de slag kan om jezelf verder te ontwikkelen als medewerker en als mens.

Bespreken van loopbaanontwikkeling, gelinkt aan ontwikkelingsnoden

Welke competenties (kennis, vaardigheden en gedragingen) wil je verder ontwikkelen? Welke ondersteuning heb je nodig van je leidinggevende? Op welke vlakken wil je wat meer uitgedaagd worden? Hoe kan je je voorbereiden op een volgende functie? Je wil graag doorgroeien, welke stappen kan je ondernemen om je hierop voor te bereiden? Werk actief aan je toekomst, neem je loopbaan zelf in handen. Bepaal je doel en bespreek hoe je jezelf verder kan ontwikkelen om naar jouw doel toe te werken.
Is het voor jou nog niet helder waar je naartoe wilt in jouw loopbaan? Boek een gratis kennismakingsgesprek in met onze coaches, via zoom of face to face in jouw buurt.

Redenen genoeg dus om een functioneringsgesprek met beide handen aan te grijpen als een kans op zelfontwikkeling.

Van zodra ik het functioneringsgesprek vanuit het perspectief ging zien van zelfontwikkeling, ging er een andere wereld voor mij open. Ik voel me niet meer ongemakkelijk. In tegenstelling, ik kijk er steeds naar uit om samen te werken aan mijn ontwikkeling en ben dankbaar voor de feedback en suggesties die ik hieromtrent krijg.

In deze coronatijden, ervaar ik dat een functioneringsgesprek nu even niet als prioriteit wordt ervaren. En tegelijkertijd lijkt het mij net nu nog meer nodig dan anders. Gezien we vaker vanop afstand werken, dat we zoekende zijn hoe we de activiteiten dienen bij te sturen en nieuwe manieren zoeken om onszelf en het werk efficiënt te organiseren, is afstemming en een open dialoog net zo cruciaal.

Het is niet evident om nu een face to face gesprek in te plannen waardoor het functioneringsgesprek mogelijks wordt uitgesteld. Praktische alternatieven zijn een telefonisch gesprek of een videocall. Laat corona geen excuus zijn om je zelfontwikkeling on hold te zetten. Waar wacht je op? Neem nu de regie van jouw leven en loopbaan in eigen handen!

Kom uit uw kot en vraag zelf een functioneringsgesprek aan!
Details
  • 20 augustus 2020
Referenties
    • Feedback van onze klanten

      Lees hier de feedback van onze klanten over hun persoonlijk loopbaantraject.

      Lees onze referenties
Gratis infogesprek inplannen