4 duidelijke alarmsignalen dat de nieuwe collega het niet lang zal volhouden!

Hoe goed je ook je best doet, een nieuwe medewerker aanwerven is steeds een berekend risico. Een nieuwe medewerker die terug vertrekt, is een verlies voor beide partijen. Dit wil je voorkomen! Hoe kun je ervoor zorgen dat je als leidinggevende op tijd kunt ingrijpen? Lees onze 4 alarmsignalen!

Teveel conflicten binnen het team

Wanneer de mensen in jouw team constant botsen met jouw nieuwe medewerker, omdat ze een andere persoonlijkheid hebben, moet er bij jou een lichtje beginnen branden.
Het is een ongeschreven natuurwet dat nieuwelingen maar best vlot leren omgaan met hun nieuwe collega’s, en vice versa.
Natuurlijk valt dit te nuanceren. Een andere mening hebben over iets werkt perceptieverruimend en is verrijkend voor het hele team. Maar pas op voor teveel onderlinge competitie: dit is een duidelijk alarmsignaal dat er meer aan de hand is in jouw team. Plan een gesprek in met jouw medewerker en pas het model van de kernkwadranten van Ofman toe om de situatie te bespreken.

De nieuwe medewerker komt te zelfverzekerd over

Een nieuwe college die na een week beweert dat hij/zij alles begrijpt en kan toepassen in de praktijk, komt hautain over. Het is ook een duidelijk signaal aan de wand dat de nieuwe collega niet goed bezig is, want de eerste weken en zelfs maanden bij een nieuwe werkgever dienen om het bedrijf en het team te leren kennen. Het is belangrijk om tijdens die eerste weken de kat uit de boom te kijken en een vertrouwensband te creëren met de nieuwe collegas. Wanneer deze zelfs de rebel uithangt is het kot helemaal te klein. Een medewerker die zich te goed voelt om te praten tegen mensen op een lager niveau binnen de hiërarchie is zeker ook geen goed signaal. Ga de dialoog aan en geef constructieve feedback.

De nieuwe collega voldoet niet aan de gestelde eisen van de vacature

Sommige kandidaten praten zich vlotjes door de sollicitatieprocedure, maar voldoen vervolgens niet aan de verwachtingen eens ze in hun job terechtkomen.
Uiteraard is het belangrijk om jouw medewerker een grondige opleiding te geven en ook om een peter of meter aan te duiden, waarbij hij/zij terechtkan voor raad en advies.
Maar wanneer de nieuwe medewerker heel sterk voelt dat hij/zij niet in staat is om het werk te doen, en dat ook durft uit te spreken bij jou, bestaat de kans dat hij/zij onder de werkdruk zal bezwijken en zal stoppen. Een medewerker die er de brui aangeeft, is steeds een verlies. Probeer dit te vermijden. Geef jouw medewerker alle nodige tijd en aandacht en kijk of het takenpakket aangepast kan worden, mogelijks via jobcrafting.

De nieuwe medewerker is te lang te terughoudend

Het is belangrijk voor de nieuwe medewerker om de kat uit de boom te kijken en een vertrouwensband te creëren met iedereen binnen het team. Wanneer dit echter na een half jaar nog steeds het geval is, en je nog steeds een onzeker, klein bang vogeltje ziet dat geen gesprek durft aan te gaan met de andere teamleden, is dit geen goed signaal. Kijk hoe je hem/haar kunt ondersteunen in het winnen van meer zelfvertrouwen.

Volg loopbaanbegeleiding bij een professionele coach in jouw buurt!

Twijfel jij aan de samenwerking met jouw medewerkers en wil jij groeien in jouw job als leidinggevende? 
Of durf je bepaalde zaken niet uitspreken tegenover jouw teamleden, waardoor je teveel hooi op je vork neemt en jouw work life balans zoek is?
Wil jij jouw competenties op de werkvloer versterken en verder ontwikkelen?

Wist je dat je hiervoor gebruik kunt maken van loopbaanbegeleiding bij Sterk op je Werk?

Vraag hier jouw gratis kennismakingsgesprek aan met één van onze loopbaancoaches.

Sterk op je Werk is een erkend loopbaancentrum met coaches over heel Vlaanderen en een erkende partner van VDAB.
Dit betekent dat je bij ons jouw loopbaancheques kunt inzetten. Hiervoor betaal je slechts 40 euro per cheque. De eerste cheque geeft jou recht op 4u coaching, de tweede cheque geeft jou recht op voor 3u coaching. De reële waarde van een uur loopbaancoaching is 169 euro.

Vraag hier je gratis kennismakingsgesprek aan.

Ps - Veiligheid gaat boven alles. Tijdens onze sessies word je 100% coronaproof gecoacht naar jouw ideale jobsituatie.
Daarnaast bieden wij jou veilige e-coaching aan via Skype, Zoom, Teams,...Meer info verkrijg je bij jouw coach.

Een medewerker die er de brui aangeeft, is steeds een verlies. Probeer dit te vermijden. Geef jouw medewerker alle nodige tijd en aandacht en kijk of het takenpakket aangepast kan worden, mogelijks via jobcrafting.
Details
  • 16 november 2021
Referenties
    • Feedback van onze klanten

      Lees hier de feedback van onze klanten over hun persoonlijk loopbaantraject.

      Lees onze referenties
Gratis infogesprek inplannen