Associeer jij loopbaanbegeleiding met een carrièreswitch?

Hoe spijtig is het niet, te vaak nog te moeten horen dat mensen denken dat loopbaancoaching enkel ingezet wordt wanneer je niet gelukkig bent in jouw werksituatie.
Wanneer je in een dikke burn-out zit en we jou terug naar huis sturen om eerst te herstellen....
Deze week nog sprak ik met een CEO die mij zei: Ik kan alles goed, ik heb me allang bewezen, maar ik vind geen zingeving meer in mijn dagdagelijkse taken. Voor wie doe ik dit allemaal?

De concurrentiepositie van bedrijven staat vandaag voortdurend onder druk, en al zeker nu tijdens deze covid tijden… Om hun marktaandeel te doen groeien of op zijn minst te consolideren, moeten veel leidinggevenden en professionals snel en efficiënt beslissingen kunnen nemen.
Leerkrachten moeten almaar meer eindtermen ingevuld krijgen voor hun leerlingen en worden zeer kritisch bekeken, niet enkel door inspecteurs, maar ook door mondige ouders. Sommige ouders durven zelfs het huiswerk van hun kind posten op sociale media, met de nodige kritiek erbij over de desbetreffende leerkracht. 
Ondernemers moeten hun businessmodel herzien omdat tijden evolueren. Niks staat stil. 
Ook doorwinterde ondernemers die al veel watertjes doorzwommen hebben blijven zich ontwikkelen in nieuwe competenties en opleidingen.

Loopbaanbegeleiding is een investering in jezelf

Een traject op maat met een professionele loopbaan-en businesscoach in jouw buurt kan fungeren als klankbord om beter en veerkrachtiger te leren omgaan met snel opeenvolgende veranderingen. Welke competenties dien je verder te ontwikkelen en versterken in jouw rol als leidinggevende of professional?
Hoe kun jij als leerkracht nog steviger in je schoenen staan voor de klas en elke dag het beste van jezelf blijven geven? 

Slechts een klein deel van onze cliënten verandert na een traject loopbaancoaching onmiddellijk van werk.

Een grondige analyse van jouw takenpakket, energiegevers en energielekken en jobcriteria biedt jou de perfecte voorbereiding om een constructief gesprek aan te gaan met jouw leidinggevende en/of medewerkers.

Waar ben jij een krak in? Wat geeft jou flow? Voor welke problemen schakelen mensen jou spontaan in? Nog interessanter: aan welke situaties en/of personen erger je jou ? Ergernissen zijn een zeer interessante insteek om ondermeer jouw talenten te ontdekken.

Hoe functioneer jij in jouw rol als leidinggevende? In welke mate ben je jou bewust van jouw leiderschapsstijl? Hanteer jij dezelfde manier van aanpak in elk soort situatie die zich voordoet?

Het is belangrijk om te weten waar je op middellange termijn naartoe wilt evolueren in jouw carrière, maar het is minstens even belangrijk om te kijken hoe je jouw huidige jobsituatie kunt optimaliseren en bijsturen. Anders zou je wel es riskeren om binnen de kortste keren geconfronteerd te worden met dezelfde situaties. Veranderen van job als vlucht zonder een gezonde zelfreflectie is niet altijd even interessant.

We onderzoeken ook steeds in welke levenssituatie jij jou momenteel bevindt. Heb je jonge kinderen en is jouw work life balans zoek? Kinderen groeien op, de situatie ziet er na enkele jaren al helemaal anders uit. Kinderen zijn seizoensvruchten om van te snoepen. Anderzijds, ook niks mis met gedreven professionals en ondernemers die een nanny inhuren voor de kids. Er bestaat geen juist en fout, er bestaat geen waarheid, aldus Eckhart Tolle….

In welke mate matchen de waarden van jouw organisatie of bedrijf met wie jij bent als persoon? Ben jij een teamplayer of hou je ervan om op eigen houtje zaken uit te bouwen?

Bij Sterk op je Werk staat jouw individuele loopbaanvraag centraal

Conclusie: de insteek waarom onze klanten bij ons aankloppen is zeer uiteenlopend en een coachtraject bij onze coaches gebeurt steeds op maat.
Wij nemen jou au serieux.
Geen voorgekauwd programma op maat.

Ik heb zelf in mijn rol als professionele coach nog geen enkele begeleiding gehad die hetzelfde is. Iedere mens is uniek, net als onze waarden, jobcriteria, talenten, drijfveren en professionele missie.

Pas na een grondige zelfanalyse beslis jij of je van job verandert of niet. In dit laatste geval gaan we samen met jou passende jobpistes uitstippelen en tussenstappen bepalen.

Elke grote olifant eet je op in kleine stukjes.

Zeg nooit dat niks onmogelijk is. Het is vooral belangrijk de weg naar jouw droomjob uit te stippelen, en te weten wat er nodig is van competenties, expertise, netwerk en werkervaring om jouw professionele missie te bereiken.

Neem jezelf au serieux.

Neem je dromen au serieux.

Het leven gaat veel te snel voorbij om je kostbare tijd weg te gooien.

Jij bent regisseur van jouw leven en loopbaan. En niemand anders. 

Volg loopbaanbegeleiding bij een professionele coach in jouw buurt

Speelt dit jou ook parten?  Is jouw work life balans momenteel even helemaal zoek?
Wil jij het heft van jouw leven in eigen handen nemen?

Wist je dat je voor deze en nog andere loopbaangerelateerde vragen gebruik kunt maken van loopbaanbegeleiding bij Sterk op je Werk?

Vraag hier jouw gratis kennismakingsgesprek aan met één van onze loopbaancoaches.

Sterk op je Werk is een erkend loopbaancentrum met coaches over heel Vlaanderen en een erkende partner van VDAB.
Dit betekent dat je bij ons jouw loopbaancheques kunt inzetten. Hiervoor betaal je slechts 40 euro per cheque. De eerste cheque geeft jou recht op 4u coaching, de tweede cheque geeft jou recht op voor 3u coaching. De reële waarde van een uur loopbaancoaching is 169 euro.

Vraag hier je gratis kennismakingsgesprek aan.

Ps - Veiligheid gaat boven alles. Tijdens onze sessies word je 100% coronaproof gecoacht naar jouw ideale jobsituatie.
Daarnaast bieden wij jou veilige e-coaching aan via Skype, Zoom, Teams,...Meer info verkrijg je bij jouw coach.

Deze week nog sprak ik met een CEO die mij zei: ik kan alles goed, ik heb me allang bewezen, maar ik vind geen zingeving meer in mijn dagdagelijkse taken. Voor wie en wat doe ik dit allemaal?
Details
  • 20 oktober 2020
Referenties
    • Feedback van onze klanten

      Lees hier de feedback van onze klanten over hun persoonlijk loopbaantraject.

      Lees onze referenties
Gratis infogesprek inplannen