coach-andrea-hoffman Andrea Hoffman

Goed zorgen voor jezelf, hoe doe je dat?

woman-relaxing-on-couch

Het zijn heftige tijden voor ons allemaal. Tegenwoordig zien we maar weinig mensen. Telewerken vergt veel concentratie, bedrijven en organisaties staan onder een grotere druk om hun kosten te drukken. 
 

Het is ook een tijd van polariteiten. Sommigen onder ons werken keihard door, anderen zijn technisch werkloos.  Sommige ondernemers boomen als nooit te voren, anderen liggen ’s nachts wakker en kunnen de slaap niet vatten.
 

Iedereen kent wel iemand die door Corona getroffen is. Soms gaat het over iemand die je maar amper kent, soms gaat het ook over iemand die jou lief is en dicht bij jou staat. 

Goed voor jezelf zorgen is meer dan belangrijk tijdens deze pittige periode. Met deze tips zet je jouzelf op nummer 1!

Maak het gezellig in huis

Je hoeft geen torenhoge budgetten te spenderen om jouw woonplaats om te toveren naar een cocoonsfeer. Ga voor jezelf een bloemetje halen, steek kaarsjes aan, trakteer jezelf op een heerlijke maaltijd.
Wellness thuis hoeft niet duur te zijn. Gun jezelf een lekker lang warm bad of douche: heerlijke me-time

Koop jezelf een spannend of boeiend boek! Speel een leuk spelletje met je kinderen of ga samen iets leuks bakken. Volg een nieuwe online cursus of start een nieuwe hobby. Je zou het enkel en alleen al doen voor de heerlijke geur in huis van gebakken wafels….

closed-laptop

Zorg voor voldoende digitale rust

Laat je niet teveel impacteren door de berichtgeving in de media. Digitale prikkels kunnen erg stresserend zijn voor onze hersenen. Ons zoogdierenbrein, dat alle binnenkomende informatie moet verwerken, kan overbelast geraken waardoor ons reptielenbrein automatisch geactiveerd wordt. We worden impulsiever en zijn sneller prikkelbaar. We worden angstiger, krijgen last van dipjes en kunnen ons op de duur minder goed concentreren.

Zorg ervoor dat je minstens 2 uur voor het slapengaan digitale prikkels van jouw telefoon, tablet of TV vermijdt. Zo kom je tot rust en slaag je erin om je nachtrust beter te optimaliseren. Je zult eveneens merken dat je jou vrij snel minder vermoeid en gestresseerd zult voelen. 

Wees creatief in het onderhouden van jouw sociale contacten

Mis je ook het bijpraten op een gezellig terrasje? Een gezellig etentje samen? Wees creatief, trakteer jouw vrienden tijdens een gezonde boswandeling met koffie, thee of warme chocomelk, rechtstreeks uit de thermos.
Heb je een familielid in een woon-en verzorgcentrum en kun je die nu niet zien? Heb je de mogelijkheid om te (video)bellen? Is jouw familielid in de war en snappen ze niet goed wat er gaande is?

Stuur een leuk filmpje door, lang hoeft dat niet te zijn. 

Vraag de (klein)kinderen om een leuke tekening te maken, steek een leuk fotoboek in elkaar waar ze elke dag naar kunnen kijken. 

Verwen je vrienden/familie met kleine attenties. Iets kleins geven, is voor zowel de gever als de ontvanger een plezier! 

Bak een taart voor hen of zet een bloemetje aan hun deur. Zo laten we elkaar niet los!

woman-smiling-behind-laptop

Voor jezelf zorgen, dat is ook gelukkig zijn in jouw job

Mis je jouw collega’s omdat je verplicht moet telewerken en kom je tot het besef dat je echt gelukkig bent in jouw job? Of is het net omgekeerd, komt je door de lockdown tot het besef dat je eigenlijk niet zo gelukkig bent in jouw job? Ben je klaar om jouw tanden te zetten in een nieuwe uitdaging? Ben je technisch werkloos of kreeg je net jouw ontslag? Dan kunnen wij jou professioneel ondersteunen in het vinden van een passende job die aansluit op jouw talenten, energiegevers, persoonlijke jobcriteria en waarden. 

Of valt het telewerken jou zwaar, waardoor je teveel hooi op je vork neemt en jouw work life balans zoek is?
Wil jij jouw competenties op de werkvloer versterken en verder ontwikkelen?

Wist je dat je hiervoor gebruik kunt maken van loopbaanbegeleiding bij Sterk op je Werk?

Vraag hier jouw gratis kennismakingsgesprek aan met één van onze loopbaancoaches.

Sterk op je Werk is een erkend loopbaancentrum met coaches over heel Vlaanderen en een erkende partner van VDAB. Dit betekent dat je bij ons jouw loopbaancheques kunt inzetten. Hiervoor betaal je slechts 40 euro per cheque. De eerste cheque geeft jou recht op 4u coaching, de tweede cheque geeft jou recht op voor 3u coaching. De reële waarde van een uur loopbaancoaching is 169 euro.

Ps - Veiligheid gaat boven alles. Tijdens onze sessies word je 100% coronaproof gecoacht naar jouw ideale jobsituatie.
Daarnaast bieden wij jou veilige e-coaching aan via Skype, Zoom, Teams,...Meer info verkrijg je bij jouw coach.

&ldquot;

Zorg ervoor dat je minstens 2 uur voor het slapengaan digitale prikkels van jouw telefoon, tablet of TV vermijdt. Zo kom je tot rust en slaag je erin om je nachtrust beter te optimaliseren!

Deel dit artikel