Goede voornemens en hoe ze houden?

De periode van de goede voornemens nadert opnieuw en voor velen, het stilhouden van feit dat de voornemens van vorig jaar, opnieuw, mislukt zijn. Wat is het verschil tussen degenen die zich houden aan hun goede voornemens en degenen die dit niet doen?

Duidelijkheid van het doel. En een plan.

Gelukkig oud en nieuw iedereen! Onderzoek toont aan dat 80% van de mensen hun voornemens voor het nieuwe jaar opgeeft tegen de 2e week van februari! De reden? Wat de meeste mensen 'voornemens' noemen, zijn eigenlijk gewoon wensen of dromen.

Als je lid wilt worden van het selecte clubje die er wel in slaagt zijn voornemens te houden, dien je ongelooflijk duidelijk te zijn. - welk specifiek resultaat ga je bereiken? Waarom wil je dit bereiken? Hoe ga je dit bereiken? Welke hulpmiddelen of hulp heb je nodig om dit te bereiken?

Degenen die hun goede voornemens houden, begrijpen waarom ze doen wat ze doen. Er moet een grotere motiverende drive zijn die het doel ondersteunt. En als je doelen vooropstelt (niet alleen met het nieuwe jaar), zorg er dan voor dat ze je echt enthousiast maken.

Neem bijvoorbeeld de succesvolle Amerikaanse ondernemer Elon Musk, die CEO is van zowel Tesla als SpaceX. Hij krijgt veel gedaan, deels omdat hij een sterke 'waarom' heeft.

"Wat mij drijft, is dat ik aan de toekomst wil kunnen denken en me er goed bij wil voelen", zegt Musk. "We doen wat we kunnen om de toekomst zo goed mogelijk te maken, ons er door te laten inspireren en kijken vervolgens uit naar morgen."

Als je eenmaal weet waarom het bereiken van je doel belangrijk is, is de volgende stap, het ontwikkelen van een actieplan en vervolgens de tools identificeren die je nodig hebt om je doel te bereiken. Zonder een plan blijft je doel een droom.

Naar de pen grijpen, is de manier om je doel te verwezenlijken. Betrek jezelf nog meer, door je doelen dagelijks op te schrijven.

Hoewel het opschrijven van een doel klinkt als verrassend eenvoudig advies. Is dit enorm waardevol advies. Bijvoorbeeld miljardair ondernemer Richard Branson zegt dat dit zijn belangrijkste 'tool' voor succes is.

"Sinds ik een kind was heb ik allerlei lijsten gemaakt, korte-termijn taken, lange-termijn doelen en dromen. Het is hoe ik de wereld begrijp, de ideeën in mijn hoofd orden en ze begin om te zetten tot actie ', schrijft Branson in zijn blog.

Zodra je een doel hebt, zoek je je motivatie uit en stel je een actieplan op. Blijf het proberen tot dit een automatisme wordt!

Het maakt niet uit hoeveel fouten je maakt of hoe langzaam je vordert, je hebt nog steeds kilometers voorsprong op mensen die dit niet doen!

Zonder een plan blijft je doel een droom. Zodra je een doel hebt, zoek je je motivatie uit en stel je een actieplan op. Blijf het proberen tot dit een automatisme wordt!
Details
  • 10 december 2019
Referenties
    • Feedback van onze klanten

      Lees hier de feedback van onze klanten over hun persoonlijk loopbaantraject.

      Lees onze referenties
Gratis infogesprek inplannen