Het model van de kernkwadranten: effectieve methodiek voor meer zelfkennis!

Een mooie en vooral zeer efficiënte manier om jouw sterktes , jouw blinde vlekken en jouw ontwikkelpunten te ontdekken, is het model van de kernkwadranten van Daniël Ofman. Het is echt een supergoede methode om te analyseren hoe jij op persoonlijk vlak functioneert, het helpt je om conflicten te analyseren om feedback te geven aan collega's of medewerkers. Bovendien is het een superhandige methode die je kunt inzetten tijdens sollicitatiegesprekken! 

Wat zijn kernkwadranten?

Kernkwadranten zijn eigenlijk jouw unieke sterktes. Maar hoe ontdek je die positieve zaken van jezelf? Het zijn die positieve punten die anderen over jou zeggen! Hoe beschrijven anderen jou?  Ben jij resultaatgericht? Op bepaalde dagen kun je doorschieten in jouw kwaliteiten, waardoor jouw sterkte een valkuil wordt! Dan kun je, zonder dat je het zelf beseft, op dagen wanneer je veel energie hebt, drammerig overkomen voor anderen. 
Echter, het positief tegenovergestelde van drammerigheid is iemand die mild is naar anderen toe. Meer mildheid ontwikkelen naar anderen toe is dan jouw ontwikkelpunt. En teveel van dat ontwikkelpunt wordt op zijn beurt dan weer jouw allergie, iets wat jij niet goed kunt verdragen van een andere persoon. In dit geval is jouw allergie iemand die laks is. (scrol ook een beetje naar rechts wanneer je de onderstaande tabel in zijn geheel vanop mobile wilt zien)

Kwaliteit ( bij mezelf)

- wat anderen van mij waarderen
- wat ik verlang van anderen
vb resultaatgericht

teveel van het goede van kwaliteit wordt...

Valkuil ( bij mezelf)

- wat anderen mij verwijten

- waar ik me zelf niet aan stoor bij anderen

vb drammerig

positief tegenovergestelde van allergie wordt...   positief tegenovergestelde van valkuil wordt..

Allergie ( bij de andere)

waar ik me aan erger bij anderen 

- wat ik verschrikkelijk zou vinden bij mezelf

vb laksheid

teveel van het goede van ontwikkelpunt wordt...

Ontwikkelpunt ( bij mezelf)

waar ik nog in kan groeien

- wat ik bewonder bij anderen
vb mildheid


En zo kun je een heleboel zaken ontdekken over jezelf en anderen! Ziehier enkele uitgewerkte voorbeelden van kernkwadranten:
 

Kwaliteit Valkuil Uitdaging Allergie
Flexibel onpersoonlijk standvastig onbeinvloedbaar 
Behulpzaam bemoeizuchtig autonoom afstandelijk
nauwkeurig pietluttig hoofdzaken van bijzaken onderscheidend slordig

Ontdek jezelf 

Ben jij een behulpzaam persoon? Wanneer jij doorschiet in jouw behulpzaamheid, dan word je een redder in nood en ga je ongewenst hulp aanbieden, waardoor je valkuil is dat je bemoeizuchtig kunt overkomen. Maar misschien wist je zoiets nog niet over jezelf? Jouw valkuilen zijn dus eigenlijk ook vaak jouw blinde vlekken, zaken die anderen bij jou opmerken, maar die je nog niet eerder zelf opmerkte bij jezelf? 

Conflicten vlotter aanpakken dankzij de kernkwadranten.

Stel dat jij , als behulpzame persoon,  een conflict hebt met een collega op het werk, dan is dat omdat jij jou stoort aan een bepaalde handeling van die persoon.  Is jouw collega afstandelijk? En laat dat nu net het tegenovergestelde zijn van jouw sterkte.

En eigenlijk zijn jullie aanvullend op elkaar, want jouw collega heeft ook een sterkte: hij is wellicht vrij autonoom. Echter, op dagen wanneer hij daarin doorschiet wordt hij afstandelijk. Maar net die sterkte van jouw collega is een prachtig ontwikkelpunt voor jou: jou autonoom opstellen. En jouw collega kan best wel iets opsteken van jouw behulpzaamheid, dat is dan weer een ontwikkelpunt voor hem.

Dus op goede dagen zijn jullie een mooi team en aanvullend op elkaar! 

behulpzaam bemoeizuchtig
afstandelijk autonoom


Gerichter feedback geven tijdens functioneringsgesprekken

Wil jij jouw collega gericht feedback geven tijdens een functioneringsgesprek?
Begin met een voorbeeld te tonen en in te vullen voor jezelf.
Vraag hem dan om dit model in te vullen voor zichzelf, startend bij zijn sterkte.

Zo benoemt hij zelf zijn valkuil en ontwikkelpunt, en komt de boodschap binnen! Laat hem maar zijn eigen woorden gebruiken, en zie wat er gebeurt. Wat een mooie manier om eerlijk te confronteren zonder dat het al te kwetsend overkomt!
Wanneer je collega zelf de woorden niet vindt, kun je zelf suggesties doen of werken met symbolen of uitdrukkingen.

Kernkwadranten als tool voor sollicitatievoorbereiding

"Wat zijn jouw zwakke punten?" is een vraag die je quasi altijd krijgt tijdens een sollicitatiegesprek. Wanneer je hierop kunt antwoorden volgens het model van de kernkwadranten door jouw zwakke punt te benoemen als een ontwikkelpunt, eigenlijk een sterkte waarin je doorschiet, ga je jouw zwakke punt eigenlijk gaan herkaderen op een positieve manier! Terzelfdertijd kun je de recruteerder vertellen wat voor jou een ontwikkelpunt is, en zo kom je zelfbewust over: een kwaliteit die geapprecieerd wordt door toekomstige werkgevers.

Wil jij ook groeien als persoon, en binnen je huidige of volgende job?  Ga dan met 1 van onze coaches in jouw regio werken aan je persoonlijke ontwikkeling en leer massaal bij over jezelf! 

 

Misschien moet je jezelf eerst tegenkomen, voordat je het kunt zijn
Details
  • 6 oktober 2017
Referenties
    • Feedback van onze klanten

      Lees hier de feedback van onze klanten over hun persoonlijk loopbaantraject.

      Lees onze referenties
Gratis infogesprek inplannen