sterkopjewerk-web-01180 Eva Buyck

Hoe kies je een kwalitatieve loopbaancoach? 5 tips!

individuele-coaching

Hoe kies je een goede loopbaancoach?

Iedere werkende Vlaming, of je nu arbeider, bediende, manager, vrije beroeper, of ondernemer bent,  heeft elke 6 jaar recht op 8 uur gesubsidieerde loopbaanbegeleiding ter waarde van 137,5 Euro per uur exclusief BTW. Hiervan betaalt de Overheid jou 127,5 Euro per uur terug. Een mooi financieel voordeel dus voor 8 uur carrièrebegeleiding.

Zorg er dus voor dat jouw investering goed rendeert. Om recht te hebben op je terugbetaling moet je loopbaancheques bestellen. Klik hier om onze gratis handleiding te downloaden voor het bestellen van loopbaancheques.

Enkele tips om een goede keuze te maken

1 - Hoed je voor onervaren coaches. Kies voor een kwalitatief geschoolde coach met een degelijke achtergrond zoals psycholoog, HR, bedrijfsmanagement,...in combinatie met een degelijke coachopleiding die internationeel erkend is door ICF. Kijk op Linkedin naar het aantal jaren werkervaring van de coach in loopbaanbegeleiding. Is hij/zij net aan de slag of reeds meerdere jaren ervaren in het vak?

2- Kies voor een coach die zich constant bijschoolt in opleidingen en interventietechnieken in carrièreheroriëntering, personal branding , effectieve conflicthantering en assertiviteitsontwikkeling, kennis van de arbeidsmarkt,…Kun je blogberichten terugvinden van de coach op het internet, die deze expertise en passie voor het vak bevestigen? 

Wat kunnen wij jou nog meer bieden naast deze 2 bovenstaande troeven?

3- Wij bieden jou professionele loopbaanbegeleiding op maat.  Jouw loopbaanvraag wordt steeds individueel benaderd, van daar uit bepalen we verdere stappen: wij duwen jou niet in een programma'tje maar werken vanuit thematieken en doelstellingen. Wij mikken op de allerbeste kwaliteit van jouw persoonlijke investering in jouw regio. 

4- Let erop dat jouw begeleiding plaatsvindt in een aangename omgeving. Bij ons geen kille en onpersoonlijke kantoren in anonieme bedrijvencentra, maar een warme en huiselijke sfeer, die terzelfdertijd professionalisme uitstraalt! Hoe kun je rustig nadenken over je carrière in een ongezellig en koud kantoor?

5- Wij zijn een coöperatie van ondernemende, zelfstandige loopbaancoaches.

Dit impliceert dat iedereen binnen ons team naast individuele loopbaanbegeleiding en assertiviteitsontwikkeling, ook zijn eigen unieke specialisaties heeft: 50plussers, HSP, coaching op zelfvertrouwen, verandermanagement en coaching voor leidinggevenden, preventie van burn-out, individuele coaching op het ontwikkelen en verder versterken van ondernemerscompetenties,…

We houden regelmatig vergaderingen en intervisies en wisselen kennis en ervaring uit! Gelijkwaardigheid, zelfontplooiing, plezier, professionalisme, vooruitgang en ondernemerschap zijn de waarden van ons team!

&ldquot;

Kwaliteit drijft steeds boven!

Deel dit artikel