In quarantaine, wat doet dat met jou?

Wat er op dit moment gebeurt in de wereld, overweldigt ons allemaal van kop tot teen en raakt alle lagen van de maatschappij. Namens heel het team van Sterk op je Werk wensen we jou en je familie en al wie je lief is heel veel sterkte toe in deze bijzondere tijden. Marc van Ranst schat in dat deze crisis tien weken gaat duren. Onwezenlijk te vatten.

Hoe gaan we later hierop terugkijken? Wat gaan we hieruit leren? Hoe kunnen we hier, desondanks alles, het beste van maken?

Relaties tussen mensen worden sterker

De solidariteit tussen mensen is rakend en versterkt echt onderlinge relaties. Talrijke initiatieven worden opgestart om onze zorgverleners te ondersteunen, om onze ouderen te helpen met boodschappen doen, ... Ook gaan we elkaar missen. Toon via sociale media dat je er bent voor de mensen die je graag ziet. Ben je doodsbang voor wat gaat komen, of wordt iemand in jouw omgeving getroffen? Blijf je gevoelens delen met anderen. Heb je echt veel angst, en slaap je niet meer? Dan is het misschien geen slecht idee om online therapie in te schakelen. Doordat we elkaar niet meer kunnen knuffelen, zullen we leren om nog beter onder woorden te formuleren hoe we ons voelen en wat we nodig hebben van elkaar tijdens deze periode. Ook zullen we tijdens deze periode ontdekken wie er voor ons is … en wie ook niet. 

Ziek? Blijf in uw kot

Daar waar mensen vroeger snipverkouden naar het werk gingen, zal dit wellicht niet meer sociaal acceptabel zijn naar de toekomst toe. We zullen meer en beter voor onszelf zorgen, iets wat enkel maar toegejuicht kan worden.

Thuiswerken eindelijk sociaal geaccepteerd

Deze crisis zal ervoor zorgen dat de drempel om thuis te werken lager wordt. Veel bedrijven, die vroeger weigerachtig stonden ten opzichte van thuiswerk, zullen ontdekken dat ze hun werknemers gerust mogen vertrouwen. Dit is gunstig voor het almaar toenemende fileprobleem, en voor onze work life balans. Nu krijgen we de allergrootste test: thuiswerken combineren met onderwijs voor onze kinderen. Als we in deze tekst slagen, zullen we straks ook succesvol thuis werken met een ziek kindje, omdat onze energieleverancier de meter komt opmeten, of omdat we ons even stevig willen concentreren op een taak en niet gestoord willen worden.

Kleine dingen worden terug belangrijk

Een bezoekje aan de cinema. Een terrasje op een vrijdagavond. Genieten van een concert of een spannende voetbalmatch. Samen gaan fietsen. Feestjes bouwen. Een knuffel geven. Dit alles, en nog zoveel meer gaan we straks terug meer waarderen. Er zijn zoveel mooie dingen in ons land. Als we dan toch niet kunnen reizen deze zomer, is het misschien wel eens het moment om ons mooie land te herontdekken en onze lokale economie te steunen.

Investeer in jezelf

Kijk niet constant naar het nieuws, want dat induceert enkel maar doodsangsten. Ga regelmatig naar buiten en zorg voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Ben je technisch werkloos en zit je thuis? Dan breekt er voor jou nu een tijd aan die je kunt inzetten in onthaasten en voor de dingen waar je anders niet aan toekomt, zoals dat ene boek die je zo graag zou willen lezen, die gratis online cursus, het uitproberen van nieuwe gezonde gerechten of het bewust meer tijd maken voor je partner en kinderen. Deze periode kan ook een ideale periode zijn om even na te denken over jouw loopbaan en leven. Is een carrièreswitch aan de orde? Wil jij een eigen onderneming starten? Is je onderneming getroffen door de Corona pandemie en weet je niet goed hoe het nu verder moet? Of besef je, nu je meer tijd hebt voor je gezin, dat je straks een betere work life balans wilt? Je hebt nu tijd, deze kun je besteden dus plan een veilige corona proof video-call in met onze loopbaancoaches. We helpen je graag verder.

Sterkte gewenst en een dikke virtuele knuffel. 

Er zijn zoveel mooie dingen in ons land. Als we dan toch niet kunnen reizen deze zomer, is het misschien wel eens het moment om ons mooie land te herontdekken en onze lokale economie te steunen.
Details
  • 20 maart 2020
Referenties
    • Feedback van onze klanten

      Lees hier de feedback van onze klanten over hun persoonlijk loopbaantraject.

      Lees onze referenties
Gratis infogesprek inplannen