Maak van 2020 jouw meest succesvolle jaar ooit!

Namens heel het team van Sterk op je Werk en mezelf wens ik jou een gelukkig Nieuwjaar! De jaarwissel is steeds een mooi moment van reflectie. Het is de ideale timing om even stil te staan, vooruit te kijken naar wat komt en ook te bekijken waar jij dankbaar voor bent. Echter, we onderschatten ook extreem tot waar we toe in staat zijn, we missen een duidelijke, langere termijn strategie en we verspillen uren, dagen, weken en in sommige gevallen, zelfs jaren aan dingen die ons niet dichter brengen bij het leven die wij willen leiden.

Hoe maak jij van 2020 jouw meest memorabele jaar ooit?

Heb je het gevoel dat je geleefd wordt en wil je zoveel meer halen uit je leven? Wil jij een jobsituatie creëren die in jouw leven past, en niet omgekeerd? 
Ik heb voor jou 7 belangrijke doordenkers opgelijst, die jou helpen om het leven te leiden die jij wilt!

Hoe scoorde jij het voorbije jaar binnen al jouw levensdomeinen?

Wanneer je jouw levensdomeinen voedt, verzorgt, en voldoende aandacht geeft, heb je een grotere kans om een leven te leiden met minder angst en meer zelfvertrouwen!

 • Werk
 • Gezondheid
 • Financiën
 • Relatie
 • Gezin
 • Vrienden
 • Persoonlijke groei – bijscholing
 • Je bijdrage aan de maatschappij

Deel je successen van het voorbije jaar met anderen - en niet enkel dat!

De feestdagen zijn een ideale gelegenheid om samen met je partner en/of een vertrouwenspersoon stil te staan bij elkaars successen. Een toast op elkaars successen is meer dan op zijn plaats en benoem ze ook expliciet.  Maar niet enkel dat. Durf je geheimen te delen. Stel je kwetsbaar op en reflecteer samen. Wat heb ik geleerd over mezelf tijdens het voorbije jaar? Wat was mijn allergrootste uitdaging van het voorbije jaar en waarom precies? In welke zaken ben ik echt gegroeid als persoon?

Omring je met mensen die jou positief inspireren!

Bewaak je agenda met je leven. Je kostbare tijd is je leven. Wees je er bewust van hoeveel tijd en daarmee je leven je weggooit wanneer je hier niet spaarzaam mee omgaat. Van wie heb jij dit jaar - bewust - afscheid genomen? Wie of wat heb je durven loslaten? Welke nieuwe mensen zijn er in jouw leven gekomen, die jou inspiratie geven?  Sta ook het komende jaar open voor nieuwe vriendschappen. Je weet nooit wie er in jouw leven kan komen en jouw leven letterlijk kan veranderen

Visualiseer en concretiseer je dromen!

Wat wil jij in 2020 bereiken? Schrijf je ambities op, binnen al jouw levensdomeinen. Omarm het leven en durf dingen te doen die anderen nooit zouden doen! Durf je kop boven het maaiveld uit te steken en je gaat mensen aantrekken...en afschrikken. 
Maak een planning op. We staan dit jaar op een heel bijzonder punt. Een nieuw decennium breekt aan. Vergeet  te denken op termijnen van een jaar ver, hoe wil jij het komende decennium voor jezelf invullen?  Je gaat mogelijk niet al jouw dromen het komende jaar kunnen waarmaken, maar als je een termijn van 10 jaar neemt is dat wel mogelijk!
Wie en wat kun je inschakelen om jouw dromen waar te maken? Bespreek op regelmatige tijdstippen, je evolutie met een vertrouwenspersoon. Deze kan jou helpen om je vooruitgang te monitoren en bij te sturen.

Waar ben je echt dankbaar voor?

Dankbaar zijn maakt gelukkiger, aldus diverse wetenschappelijke studies. Benoem voor jezelf drie zaken waar je dankbaar voor bent. Je zult zien dat dit jou een goed gevoel geeft. Vaak hebben we teveel de neiging om te kijken naar alles wat we niet hebben, in plaats van al de zaken waar we echt dankbaar voor mogen zijn. Welke persoon had dit jaar het meeste impact op jou? Wat is, achteraf gezien, de beste beslissing die je dit jaar hebt genomen en waarvoor je dankbaar bent?

Heb je na het lezen van deze blog nog steeds het gevoel dat je geleefd wordt en wil je meer halen uit je leven en een jobsituatie creëren die in jouw leven past, en niet omgekeerd? Wil jij concreet werk maken van jouw jobsituatie in 2020? Contacteer ons voor jouw gratis infogesprek met een Sterk op je Werk business-en loopbaancoach in jouw buurt.
We zijn ondertussen aanwezig op meer dan 40 locaties in Vlaanderen. Je kunt jouw coachtraject financieren met loopbaancheques. Hiervoor ontvang jij als ondernemers of werknemer 7u coaching voor €80.

Omarm het leven en durf dingen te doen die anderen nooit zouden doen! Durf je kop boven het maaiveld uit te steken en je gaat mensen aantrekken...en afschrikken. 
Details
 • 12 december 2019
Referenties
  • Feedback van onze klanten

   Lees hier de feedback van onze klanten over hun persoonlijk loopbaantraject.

   Lees onze referenties
Gratis infogesprek inplannen