Ontdek de 3 verborgen voordelen van vakantie voor jouw hersenen!

Een vakantie biedt jou vele verborgen voordelen. Gek, dat zou je op het eerste zicht niet verwachten, maar het is wel zo. Naast uiteraard ontspanning van lichaam en geest, zijn er immers heel veel zaken die gebeuren in je hersenen.

1 - Ga je op vakantie in de natuur?

Wetenschappers hebben aangetoond dat wandelen in de bergen, het bos , aan de zee, ... je hersenen in positieve zin veranderen. Een recentelijke wetenschappelijke studie, gepubliceerd in “Proceedings of National Academy of Sciences”, toonde dit aan. Al eens op gelet? Na een stevige zeewandeling heb je minder last van negatieve of dwingende gedachten.

Negatieve gedachten leiden jou af van puur genieten en mooie momenten. Stress en angst verdwijnen en je komt helemaal rustig!

Bovenstaande studie toonde ook aan dat tijdens het wandelen in de natuur jouw zelfvertrouwen vergroot en het lichaam endorfine aanmaakt, waardoor je jou rustiger en opgewekter voelt.

2 - Laat je jouw smart phone thuis?

Wandelen zonder technologie op zak vergroot jouw creatief denkvermogen. En dat kan er wel eens voor zorgen dat je opeens, zomaar, een oplossing ontdekt voor een probleem of uitdaging waar je al een tijdje mee vastzit. Handig, toch?

   3 - Lig je lekker te niksen aan een zwembad?

    Niksdoen is blijkbaar ook zeer goed voor onze hersenen.
    Onderzoekers aan de Universiteit van Californië ontdekten dat een momentje van stilte en
    rust ervoor zorgt dat je brein meer oplaadt dan van een nachtje
    slapen! Lees hier in detail: 

    https://newsroom.ucla.edu/releases/evidence-builds-that-meditation-230237

 

PS -  Ga je genieten van de zon?

Wanneer we ( met mate natuurlijk) genieten van de zon, maken we vitamine D aan. En dat is goed voor jouw immuunsysteem en je botten! De zon beschermt ons voor allerlei hart-en vaatziekten, diabetes en nog een reeks ziektes.

In elk geval wensen wij jou een deugddoende vakantie toe!

Wil je na jouw vakantie een nieuwe volgende carrièrestap concretiseren samen met ons? Of heb je nagedacht over een betere work life balans? Contacteer ons dan na je vakantie voor een gratis infogesprek. https://www.sterkopjewerk.be/infogesprek
We maken graag tijd voor jou en luisteren naar jouw individuele loopbaanvraag. Zo kun jij een job vinden die in jouw leven past, en niet omgekeerd!

Wandelen zonder technologie op zak vergroot jouw creatief denkvermogen. En dat kan er wel eens voor zorgen dat je opeens, zomaar, een oplossing ontdekt voor een probleem of uitdaging waar je al een tijdje mee vastzit. Handig, toch?
Details
  • 6 juli 2017
Referenties
    • Feedback van onze klanten

      Lees hier de feedback van onze klanten over hun persoonlijk loopbaantraject.

      Lees onze referenties
Gratis infogesprek inplannen