Waarom tradities ons allemaal raken

En ja, wederom draaien we de bladzijde naar een nagelnieuw jaar.
Tijd voor traditie en reflectie. Wat zijn tradities? Tradities zijn eigenlijk niets anders dan gewoonten die jaar na jaar, generatie op generatie worden doorgegeven, waarbij tradities niet strak zijn, maar ook wel meebewegen met de tijdgeest, met persoonlijke keuzes, opties en zelfs met technologische ontwikkelingen. Waar vroeger het huis volstond met kerstkaartjes, ontploft het nieuwsoverzicht in onze Facebook account nu met filmpjes die terugblikken op het voorbije jaar.
Zo is het in mijn gezin traditie om te tikken op het voorbije jaar en vervolgens op te sommen wat er allemaal gebeurde, in dat jaar...

Dit jaar is dat voor ons heel wat. Sterk op je Werk, ooit actief op 1 locatie in Izegem, is nu actief op meer dan twintig locaties over heel Vlaanderen waaronder ook ons nieuwe kantoor in hartje Gent. Dit jaar zijn we gegroeid van 1 zaakvoerder naar een enthousiast team van 15 coaches en medewerkers. Dankbaar zijn we, voor de honderden klanten die we dit jaar mochten begeleiden naar meer werkplezier. En we blijven ambitieus. 2018 knipoogt veelbelovend. Nieuwe projecten op til, waarvan we jullie kortelings op de hoogte houden.

Maar waarom hechten we zoveel belang aan tradities? 4 redenen

1 - Tradities creëren unieke momenten van warmte die je blijft herinneren.

Een jaar, dat is veel meer dan alleen de tijd die voorbij gaat. Het is alle mensen met wie je die tijd besteed hebt, op terugkerende momenten… Samen tijd doorbrengen roept onbewust positieve emoties op. Maar het kan ook het steeds opnieuw bekijken zijn van je favoriete film, of het koken van jouw lievelingsgerecht. Het herhalende aspect ervan zorgt ervoor dat deze momenten elke keer opnieuw, een extra dimensie krijgen. Hierdoor bekijk je deze momenten als de allermooiste momenten.

2- Terugkerende rituelen geven het gevoel dat we ergens bijhoren

Familie, vrienden en geliefden draait om banden en relaties. Tradities versterken die band. Voor wie iemand verloren is, kan het pijnlijk zijn. Echter, warme herinneringen om wie we missen, sluiten we dankbaar in ons hart. Mijn oprechte genegenheid gaat uit naar wie iemand mist. En soms kunnen bepaalde familiefeesten ook echt aanvoelen als een verplicht nummer. Wat is jouw rol in het familiesysteem en hoe voel je jou hierbij? Kies voluit voor je buikgevoel en doe niks tegen je zin. Er zijn al verplichtingen genoeg in het leven. Afstand nemen hiervan en jouzelf eens goed verwennen tijdens die dagen kan dan een goed idee zijn.

3- Tradities laten reflectie toe

Tradities leggen een basis voor wie je echt bent. En die basis is van onschatbare waarde voor kinderen die steeds meer hun eigen ik gaan ontdekken. Momenten samen bieden ruimte voor reflectie. Deze momenten samen geven je als ouder de gelegenheid om intenser te praten met je kinderen. Maar ook om te reflecteren over jezelf. Een nieuwe opleiding starten? Een eigen boek schrijven? Een mooie reis plannen? De baan van je dromen in 2018? 

4- Gevoel van veiligheid en houvast

Wanneer je een steeds terugkerend ritueel hebt, krijg je onbewust een groot gevoel van veiligheid. Echter, gewoontepatronen kunnen ook een dubbele zijde hebben. Enkel wanneer we onszelf mentaal, intellectueel of fysisch uitdagen, groeien we. Hoe vaak zien we niet dat mensen stagneren en lekker in hun confortzone blijven zitten. En dat is menselijk. Echter. Wanneer iets niet langer loopt zoals het hoort in je leven, is het goed om actie te ondernemen. Stappen te zetten. Uit je confortzone treden.

Namens heel het team van Sterk op je Werk wens ik jullie een schitterend 2018 toe. Een jaar waarin je jouw persoonlijke levensdoelen kunt realiseren, of die nu werkgerelateerd of prive zijn. Een jaar waarin je jouw talenten kunt ontplooien, jouw passie mag waarmaken en tijd kunt doorbrengen met wie jou lief zijn. Tijd te maken voor wat "echt" belangrijk is in je leven.

Eva Buyck 

 Overweeg jij een carrièreswitch maar jij het bos door de bomen niet meer qua  jobaanbod? 
 Wil jij onderzoeken waar je de komende 10 jaar naartoe wilt met jouw carrière? 

  In een veilige, professionele omgeving kunnen we samen jouw talenten, waarden en  competenties, en professionele missie in kaart brengen en jou begeleiden naar je ideale  carrièrepad. 

In 4 sessies van 2 uur maak jij jouw carrièreplan concreet, en creëer je jouw ideale jobsituatie! Wij maken samen met jou jouw personal brand op zodat jij jouw droomjob binnenhaalt!

Ga nu met 1 van onze coaches in jouw regio werken aan jouw carrièrepad! Voor een overzicht van coaches en locaties http://sterkopjewerk.be/in-jouw-buurt
Schrijf je hier in voor een gratis en geheel vrijlblijvend infogesprek http://www.sterkopjewerk.be/infogesprek

Laat je 8 uur coachen via de VDAB loopbaancheques voor slechts 10 Euro per uur!
Lees hier de voorwaarden om in aanmerking te komen voor loopbaancoaching: http://www.sterkopjewerk.be/loopbaancheques, of bekijk referenties van maar enkele van onze vele tevreden klanten! http://www.sterkopjewerk.be/referenties

Nog niet zeker wat loopbaanbegeleiding concreet kan inhouden voor jouw carrière? Doe onze gratis online loopbaantest http://www.sterkopjewerk.be/loopbaantest

Details
  • 9 december 2017
Referenties
    • Feedback van onze klanten

      Lees hier de feedback van onze klanten over hun persoonlijk loopbaantraject.

      Lees onze referenties