Referenties

Shirley Vanoutrive, Office Manager uitzendsector

Een nieuwe job is een belangrijke keuze. Ik wou absoluut weg uit de uitzendsector. Ik had net een mentaal moeilijke periode achter de rug, en na 6 jaar professionele zekerheid kreeg ik mijn ontslag. Ik wou niet zomaar in een onbekend gat springen, en zomaar wat beginnen. Ik wou een nieuwe weg inslaan, maar wist niet dewelke. Het leek mij een goed idee om een duidelijk beeld te krijgen van mijn talenten en beperkingen. Op die manier kon ik een goed doordachte professionele keuze maken. Daarom nam ik contact met Sterk op je Werk in Kortrijk. De loopbaanbegeleiding heeft me geholpen in mijn zoektocht naar een bedrijf dat qua waarden en normen perfect bij me past. Het gaf me extra zelfvertrouwen om te slagen tijdens mijn sollicitatie. Ik was goed voorbereid, minder onzeker, en haalde de job binnen. Maar ook daarna gaat de begeleiding verder. Nadat ik gestart ben in mijn totaal nieuwe functie, bespreek ik samen met mijn coach een aantal zaken waar ik onzeker van word of tegenaan loop. Het brengt me telkens tot nieuwe inzichten. Ik ben er van overtuigd dat zowel mensen die vastzitten in een job, als mensen op zoek naar een nieuwe uitdaging, veel voldoening kunnen halen uit een begeleiding op maat. Door een combinatie van testen en gesprekken komt je zoveel te weten over jezelf, je interesses, je kijk op je carrière. Je kan net dat stapje verder gaan in het zetten van je persoonlijke doelen. Een traject bij Sterk op je Werk is een aanrader voor iedereen die streeft naar geluk, ook op professioneel vlak.
 

Mieke Van Den Heede , Dossierbeheerder IAB- accountant

Ik had het gevoel dat ik vast zat in mijn job, zonder echt te weten waaraan (of aan wie) dat lag. Onder het motto “baadt het niet, schaadt het niet” ben ik bij Sterk op je Werk in Oudenaarde terecht gekomen. Door het traject loopbaanbegeleiding ben ik een pak zelfkennis rijker, heb ik een stuk meer inzicht verworven in mijn valkuilen en sterktepunten en bovendien, weet ik perfect wat mij zo ongelukkig maakte in mijn werksituatie! Mijn loopbaanbegeleider had een heel directe en doelgerichte aanpak, en door de combinatie van thuisopdrachten en coaching voelt het heel “casual” aan. Nu heb ik alles in handen om autonoom beslissingen te nemen over mijn werksituatie. Ondertussen zit ik in een nieuwe job, maar de (zelf)kennis die ik tijdens dit traject verworven heb, neem ik nog een hele carrière mee!
 

Michiel Verfaillie, zaakvoerder 3BE Translations

Ik heb enkele sessies loopbaanbegeleiding gevolgd bij Sterk op je Werk in Waregem om tot nieuwe inzichten te komen over mezelf en mijn loopbaan. Je loopbaanbegeleider stelt je onmiddellijk gerust in een warm kader. Als je hoopt op een jaknikker ben je bij Sterk op je Werk beslist aan het verkeerde adres! Op een analyserende manier werd mijn persoonlijkheid blootgelegd en werd er bekeken welke jobpistes best bij mijn persoon passen. Dit is bij momenten best confronterend en opmerkelijk accuraat, maar dit was wat ik net nodig had! Namelijk een (kritisch!) duwtje in de goeie richting. Aanrader voor wie zichzelf beter wil leren kennen vanuit een andere invalshoek!

Gratis infogesprek inplannen