Veelgestelde vragen

Gaan jullie vertrouwelijk om met mijn gegevens?

Uiteraard. We zijn gebonden aan een gedragscode die stelt dat elke informatie die wij van jou krijgen strikt vertrouwelijk behandeld wordt. Wij verstrekken deze info niet aan derden zonder jouw uitdrukkelijke toestemming. Daarnaast zijn we gebonden aan ons beroepsgeheim, wat impliceert dat niemand, ook jouw werkgever, op de hoogte is van de gevolgde loopbaanbegeleiding, alsook van de besproken inhoud.

Is loopbaanbegeleiding enkel voor mensen die van job willen veranderen?

Zeker niet. Loopbaanbegeleiding bij Sterk op je Werk is echt een investering in je persoonlijke groei en jouw carrière. Wij begeleiden jou om meer werkplezier uit je huidige job te halen. Zo leer je om succesvol bepaalde werkgerelateerde thema’s aan te pakken zoals bijvoorbeeld het geven van feedback aan anderen, het assertief opstellen op de werkvloer, situationeel leidinggeven, het bereiken van een betere work life balans of het voorbereiden van een geslaagd gesprek met je leidinggevende! Wil je jouw ondernemersidee concretiseren? Ook daar kunnen we jou in begeleiden! Wij bieden daarentegen geen stress-en burn-out begeleiding aan onder het programma van de loopbaancheques.
Klik hier voor een gratis infogesprek https://www.sterkopjewerk.be/infogesprek

Is loopbaanbegeleiding nog wel interessant voor 50 plussers?

Wist je dat maar liefst 1/3 van onze klanten 50 plussers zijn? Dan hoeven we hierop niet verder te antwoorden. Ook als 50 plusser krijg je inzichten mee om meer werkplezier te creëren, nieuwe levensdoelen op te starten en om creatief te denken in combinaties: een bestaande job combineren met bijvoorbeeld freelance werk of vrijwilligerswerk. Wij kunnen jou helpen om jouw ondernemersidee te concretiseren en de opstap te maken naar zelfstandige!
Klik hier voor een gratis infogesprek : https://www.sterkopjewerk.be/infogesprek

Kom ik in aanmerking als ik niet hoog geschoold ben?

Jazeker! Loopbaanbegeleiding is er niet enkel voor mensen met “dikke diploma’s”! Doe onze online loopbaantest en ontdek wat loopbaanbegeleiding voor jou concreet kan betekenen https://www.sterkopjewerk.be/loopbaantest

Werken jullie in groep of individueel?

Wij werken altijd individueel. Jouw traject verloopt dus helemaal individueel bij de coach in jouw regio. Enkel informatieve sessies, zoals bijvoorbeeld de ontbijtsessies, waarbij we wat toelichting geven over de werking van loopbaanbegeleiding bij Sterk op je Werk, worden gegeven in groep.
Klik hier voor een gratis infogesprek https://www.sterkopjewerk.be/infogesprek

Is het verplicht om al loopbaancheques besteld te hebben vooraleer op infogesprek te komen?

Neen. Het infogesprek is steeds gratis en vrijblijvend. Hierin luisteren we naar jouw loopbaanvraag en lichten we de werking toe van loopbaanbegeleiding. Het is beter dat je jouw loopbaancheques bestelt na het intakegesprek. Wanneer je ze toch vroeger zou bestellen, weet dan dat je 3 maand tijd hebt om ze op te nemen. Neem je ze niet binnen de 3 maand op, dan stort de VDAB het bedrag van 40 Euro terug op jouw bankrekening. Voor een gratis infogesprek klik hier https://www.sterkopjewerk.be/infogesprek

Ik ben zelfstandige. Heb ik dan recht op loopbaancheques?

Jazeker. Iedereen die aan het werk is, heeft recht op loopbaancheques. Dus ook zelfstandige ondernemers en mensen met een vrij beroep. Doe onze online loopbaantest en ontdek wat wij concreet voor jouw carrière kunnen betekenen https://www.sterkopjewerk.be/loopbaantest

Helpen jullie mij om te zoeken naar vacatures?

We hebben een adviserende rol naar jou toe. Dat betekent dat we jouw loopbaanvraag analyseren en jou de nodige kanalen en tools aanreiken om pro-actief op zoek te gaan. We zoeken wel geen andere job voor jou en nemen geen beslissingen in jouw plaats: dat is jouw verantwoordelijkheid!

Kan ik mijn voorkeur doorgeven van coach op het infoformulier?

Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met jouw vraag, maar wijzen jou een coach toe in functie van onze beschikbare agenda’s en regio’s.  Elke coach binnen ons team beschikt over de nodige deskundigheid en expertise om jou te begeleiden en werkt volgens dezelfde visie en waarden.
Klik hier voor een overzicht van coaches en regio's https://www.sterkopjewerk.be/in-jouw-buurt

Waar zijn jullie gevestigd?

Wij zijn overal in Vlaanderen gevestigd, klik hier om een overzicht te krijgen van onze locaties https://www.sterkopjewerk.be/in-jouw-buurt

Heb ik recht op loopbaanbegeleiding als ik in mijn opzegtermijn zit?

Zolang je in je opzegtermijn zit, kun je een loopbaancheque aanvragen. Wanneer deze verlopen is, ben je werkzoekende en kun je geen loopbaancheque meer aanvragen. Tijdens jouw periode van verbrekingsvergoeding heb je ook recht op loopbaancheques. 

Telt interimwerk ook om in aanmerking te komen voor loopbaancheques?

Jazeker. Indien je 4 weken non-stop tewerkgesteld werd als uitzendkracht , is een werkervaring van 9 maanden, in de loop van de 24 maanden die de aanvraag van de loopbaancheque voorafgingen, voldoende.

Ik ben leerkracht. Kan ik loopbaancheques bestellen als mijn contract verlopen is?

Je hebt recht op loopbaancheques indien je het afgelopen schooljaar gewerkt hebt van 1 september tot en met 30 juni. Doe je jouw aanvraag tijdens de maanden juli en augustus, dan kan deze onterecht geweigerd worden. Laat het ons weten als je hierop vastloopt. Wij kunnen jou verderhelpen!

Zijn loopbaancheques fiscaal aftrekbaar?

Neen. Het is niet mogelijk om jouw loopbaancheque af te trekken van de belastingen.

Ik ben gediagnosticeerd met een burn-out. Kan ik stress-en burn-out begeleiding volgen met de loopbaancheques of enkel loopbaanbegeleiding?

Stress-en burn-out begeleiding met de VDAB loopbaancheques is wettelijk niet toegelaten. Sommige van onze coaches kunnen jou deze begeleiding wel aanbieden, maar dit niet via de loopbaancheques. Daarenboven starten wij geen mensen op die nog niet voldoende hersteld zijn van hun burn-out om te werken aan hun loopbaan. Loopbaanbegeleiding is wel toegelaten in de eindfase van een therapeutische behandeling bij burn-out om in te gaan op de specifieke vraag: "Hoe kan ik terugkeren naar het werk?”. Wanneer tijdens het traject ontdekt wordt dat een klant met burn-out te kampen heeft, wordt het traject in onderling overleg met de coach tijdelijk gepauzeerd totdat de klant in zijn herstelfase van burn-out is.

Heb je een klacht?

Ben je niet 100% tevreden ? Heb je andere bezorgdheden?  Dat is uiteraard niet de bedoeling. 
We horen graag wat er beter kan. Daarom behandelen we je klacht met de nodige aandacht. 
Vervolgens doen we al het nodige om je te helpen en onze service te verbeteren.

Hoe lossen we het probleem op? 

Gelieve contact op te nemen met je coach om de klacht te melden. Onze coaches zijn allemaal opgeleid tot echte experten. 
Hierdoor zijn ze in staat om je te helpen zoeken naar een geschikte oplossing. 
De klacht loopt vervolgens ook bij ons binnen waardoor we de nodige ondersteuning kunnen bieden aan onze coaches.
Sterk op je Werk kan niets ondernemen zolang de klacht niet wordt gemeld bij jouw coach. 
Je mag wel vrijblijvend het probleem schetsen (zie onderstaande puntjes) via hello@sterkopjewerk.be 
Onderstaande gegevens worden intern bewaard en geactiveerd op het moment dat de coach contact met ons opneemt over jouw klacht.

Waardevolle info:

  • Omschrijving van het probleem?
  • Wat wil je anders zien?
  • Wat kan er beter?
Gratis infogesprek inplannen