Loopbaancoach-in-Brugge-Mireille-De-Winter-Sterk-op-je-Werk Mireille De Winter

Van droom naar realiteit: volg deze drie stappen en maak nu werk van jouw droomjob!

dream-job-drawing

Je weet exact welke droomjob je wilt gaan doen. Echter, je beschikt nog niet over de passende vaardigheden en kennis. Hoe ga je te werk?

Stap 1: Welke kennis heb je nodig?

Wanneer je droomt van een nieuwe professionele wending zijn er heel wat mogelijkheden om kennis te verwerven die je nodig hebt om deze droom te kunnen verwezenlijken. Eerst moet je goed zicht hebben op welke kennis je precies moet verwerven (vb. masterdiploma, een nieuwe taal leren, bepaalde vaardigheid leren).

Stap 2: Wat is jouw favoriete leerstijl?

Vervolgens is het belangrijk om te reflecteren over welke manier van leren voor jou het beste werkt. Is dit visueel (door te lezen of zaken te bekijken)? Ben jij een praktische leerling, die zaken best leert door ze te doen en te oefenen? Of ben jij eerder een auditieve leerling, die nieuwe dingen best opneemt door te luisteren (vb. lezing).

loopbaanbegeleiding-in-turnhout-sterkopjewerk
loopbaanbegeleiding-in-Nijlen-Sterk op je Werk

Stap 3: Ontdek de best passende formule!

Vervolgens komt het erop neer van de formule te ontdekken die het beste aansluit bij je leven en levensstijl zoals: een training op het werk binnen de uren, avond- of weekendcursus, online cursus, ...

Hierbij kun je uit diverse opties kiezen:

- Volg ‘informeel' les
Door het volgen van een online cursus of het doen van vrijwilligerswerk; door het opstarten van een zelfstandige activiteit in bijberoep die aan je professionele droom gerelateerd is.

- Doe de juiste ervaring op binnen je huidige job
Vb. vragen om deel te mogen uitmaken van een relevante werkgroep.

- Ga op zoek naar een relevant project bij je huidige werkgever
Je kan vb. een nieuw project voorstellen aan je baas of je vrijwillig aanbieden als lid van een bepaalde werkgroep of commissie.

- Volg trainingen die door je werkgever gefinancierd wordt
Probeer hierbij cursussen te vinden die zowel voor je werkgever als jezelf interessant zijn. 

- Woon lezingen en congressen bij
Dit kan een uitstekende manier zijn om nieuwe kennis te verwerven en informatie op te doen en zo je vaardigheden te verbeteren. Ook het netwerken kan op termijn heel interessant zijn voor de realisatie van je professionele droom.

- Neem een tijdelijke parttime job of flexi-job aan
Ook deze kunnen de geknipte manier zijn om de knepen van het vak onder de knie te krijgen .Ga vb. voor een flexi-job als hulpkok om op termijn met een eigen horecazaak te starten: zo verdien je zelf tijdens je ‘opleidingsperiode’. Bijkomend voordeel is dat je hier ook extra energie uithaalt als het echt over een passie van je gaat.

- Ga voor het behalen van dat diploma!
Voor sommige jobs heb je nu eenmaal een diploma nodig, vb. verpleegkundige, psychologe, … Je bent nooit te oud om te leren en de overheid voorziet diverse mogelijkheden die opnieuw gaan studeren - al dan niet in combinatie met werken - beter mogelijk maken (vb. opleidingsverlof, gesubsidieerde projecten).

loopbaanbegeleiding-50-plus-Sterk op je Werk
loopbaanbegeleiding-in-turnhout-Sterk op je Werk

Volg loopbaanbegeleiding en maak werk van jouw droomjob!

Lijkt het terugvinden van je werkmotivatie binnen de huidige job onmogelijk? Durf dan zeker ook verder te denken. Het is immers nooit te laat om opnieuw te beginnen en een carrièreswitch kan perfect, zelfs na je 50ste! 
Het leven is te kort om vast te zitten in een bedrijf waar je niet gelukkig bent en dus is kiezen voor een nieuwe job waar je wel meer energie van krijgt in vele gevallen een goede oplossing.

Wil je hier met iemand onafhankelijk over nadenken omdat je toe bent aan iets helemaal nieuw? Of heb je interesse in een gelijkaardige functie bij een ander bedrijf? Loopbaancoaching is de ideale manier om te ontdekken wat bij je past en hoe je de komende jaren van je loopbaan op een positieve manier kan invullen. 
Lees hier alles over over onze loopbaantrajecten  en boek een gratis infogesprek met een gekwalificeerde loopbaancoach uit ons team, in jouw buurt!
Sterk op je Werk biedt jou meer dan 30 jaar ervaring in loopbaanbegeleiding.  
Ons team van gekwalificeerde loopbaancoaches is verspreid over heel Vlaanderen.

Betaal jouw traject loopbaanbegeleiding  met VDAB-loopbaancheques

Dankzij de Vlaamse Overheid kun je gebruikmaken van de VDAB-loopbaancheques om jouw loopbaanbegeleidingstraject op maat te financieren. 

Dankzij de VDAB-loopbaancheques betaal je :

- €45 voor 4 uur  individuele loopbaanbegeleiding, of
- €90 voor 7 uur  individuele loopbaanbegeleiding.

Loopbaancheques aanvragen kun je snel en eenvoudig doen! Lees hier alle info die je nodig hebt om loopbaancheques te bestellen. 

&ldquot;

If you want to be successful in this world, you have to follow your passion, not your paycheck.

Deel dit artikel