57e945711867868b2894e4a7e8f25d01 Elke van Gils

5 kleine voornemens voor 2019 die jou instant succes opleveren!

new-years-resolutions-list

Elk jaar maken we ambitieuze voornemens zoals stoppen met roken, of minder chocolade eten. Helaas zijn de meeste daarvan niet realistisch en sneuvelen ze al halfweg januari.

Wat is de reden? Vaak zijn onze voornemens te algemeen. In een bui van euforie, vanuit volle enthousiasme en midden in de sfeer van feestvieren stellen we onszelf vaak onrealistische doelen. Waarom? De overgang tussen niks doen en wat je nu moet gaan doen, is te groot. Onnodig hoge targets, geven onnodig veel stress tijdens en na functioneringsgesprekken. En dat is nergens voor nodig. Er is niks mis met uitdagingen aangaan. Er zijn echter grenzen. En die bewaak je best.

Echter: kleine stappen maken een groot verschil en voorkomen een faalervaring. En dat is de sleutel tot succes! Hierbij 5 kleine voornemens die jou instant succes opleveren!

1- Sta een half uurtje vroeger op

Ben je geen held in op tijd komen? Dat is het misschien goed om vanaf volgend jaar een half uurtje vroeger op te staan. Je zal versteld staan van het effect dat dit geeft op je hele werkdag! Rush jij elke dag naar je werk en neem je amper een ontbijt? Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en bepaalt jouw energieniveau voor heel de dag. Te weinig quality time? Een ontbijt met wie jou lief is, doet jou goed. En het gaat verder: geen rush in het woon-werkverkeer, waardoor je minder kans loopt op ongevallen. Je komt tijdig aan op je werk, waardoor je met volle focus je dag kunt starten. Goed gestart, is half gewonnen! Je wekker iets vroeger zetten is dus de sleutel tot dit succes.

2. Beperk prikkels op het werk

Word je verleid door sociale media en inkomende mails? Deze prikkels zijn echte stoorzenders wanneer je jou wilt concentreren op een taak. Check je mails drie keer per dag. Beperk je social media bezoeken tot momenten wanneer je een rustpauze neemt. Zo kun je geconcentreerd werken tussen twee blokken door en krijg je een instant gevoel van arbeidsvreugde omdat je sneller je taken zult afkrijgen en zichtbare resultaten zult boeken.

man-with-his-son-at-lake

3 Betere balans werk-privé

Is de jaarwisseling confronterend voor jou, in die zin dat je beseft dat jouw kinderen alweer een jaar ouder zijn ? Heb je het gevoel dat je geleefd wordt door je werk? Ga praten met je leidinggevende - ideale timing! - en bespreek de mogelijkheden om een dag in de week thuiswerk te doen. Steeds meer bedrijven staan open hiervoor en zo kun je jouw kinderen ook eens oppikken van school en je work-life balance verbeteren.

4. Durf delegeren

Nog al te vaak leeft de overtuiging bij mensen dat ze alles alleen moeten doen. Een doel succesvol bereiken gebeurt samen. Geloof je echt dat Edison op zijn eentje de gloeilamp uitgevonden heeft? Nee, hij had een sterk team rond zich. En zo is het met vele mensen die zogezegd als beroemd persoon de geschiedenis ingingen. Schakel hulpbronnen in. Wat zijn dat? Hulpbronnen zijn goede vrienden, partners, mensen die ervaring of expertise hebben in de specifieke doelstellingen die jij wilt bereiken. Gewicht verliezen? Durf een diëtist inschakelen. Wanneer je een succesvolle carrièreswitch wilt maken, is een loopbaancoach een goede hulpbron!

5 Fronday

Ja, de maandag is niet populair. De week lijkt lang en het weekend lijkt ver weg. Maar deze mindset helpt je geen stap vooruit. Hou van elke dag van de week! De maandag is een ideale dag om jouw agendaplanning op te maken. Blok maandagavond af voor vrije tijd en plan geen werkactiviteiten in. Zo bewaak je jouw energie voor de rest van de week.
Merk je dat je jezelf, desondanks deze tips, naar het werk moet sleuren? Dan kan een traject loopbaanbegeleiding jou zeker verderhelpen! 

&ldquot;

You will never find the right things if you do not let go of the wrong ones!

Deel dit artikel