ab4512aa433bdb2d5251fe348c33ba0c Eva Buyck

Jobcoaching - geef je carrière een boost!

cardboard-rocket-taking-off

Zit je een professionele sleur? Wil je graag meer tijd voor je gezin? Denk je eraan voor jezelf iets te beginnen? Of zoek je je carrière over een volledig andere boeg te gooien? Dan kan jobcoaching jou het duwtje in de rug geven dat je nodig hebt.

Ontdek hieronder alles wat je moet weten over jobcoaching en hoe het jou kan helpen om je carrière een boost te geven of terug op de rails te zetten.

Wat is jobcoaching?

Via jobcoaching krijg je professionele ondersteuning en begeleiding voor je carrière. Dit kan gaan van begeleiding bij het uitstippelen van je carrière, tot begeleiding bij het aanpakken van werk-gerelateerde uitdagingen. Zo kan je jobcoaching volgen als je;

Een jobcoach helpt je dus concreet om de volgende stap te zetten in je carrière of binnen je job. Dit doet hij/zij door jou te helpen je werk-gerelateerde soft skills en sociale vaardigheden te verbeteren. Een jobcoach helpt je dus NIET om de technische vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om jouw job – of de job die je wilt – uit te oefenen.

coachingsessie

De voordelen van jobcoaching bij Sterk op je Werk 

Iedereen heeft een ander professioneel en persoonlijk profiel. Logischerwijze is jobcoaching dan ook iets heel individueel. Daarom hanteren we bij Sterk op je Werk ook een individuele benadering.

Zo heeft ons team van professionele loopbaancoaches doorheen de jaren verschillende jobcoaching-trajecten ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderbouwde technieken en modellen uit de (arbeids)psychologie. Deze trajecten vormen de structuur van onze coaching. De inhoud van de trajecten wordt dan weer bepaald door onze klanten zelf. Hun professionele doelstellingen en wensen staan centraal; ieder traject is maatwerk.

individuele-coaching

Wat mag je verwachten van jobcoaching bij Sterk op je Werk?

Dus, wat mag je verwachten van jobcoaching bij Sterk op je Werk?

Zoals iedere andere goede samenwerking, begint ook jobcoaching met een kennismaking. Zo kan je gratis een infogesprek aanvragen met één van onze coaches in je buurt. Tijdens dit infogesprek kan jij je verhaal vertellen en je vragen stellen en kan onze coach jou en je doelstellingen meteen leren kennen.

Op basis van het gesprek werkt onze coach achteraf een coachingtraject op maat uit. Kunnen het traject en onze coach je overtuigen? Dan vliegt hij/zij er samen met jou meteen in.

Erin vliegen doen jullie concreet met verschillende individuele trainings- en adviessessies. Tijdens deze sessies helpt onze coach jou onder meer bij;

  • het definiëren van jobs die aansluiten bij jouw unieke potentieel en je persoonlijkheid, waarden en talenten
  • het opstellen van een concreet en realistisch stappenplan zodat jij de opstap kunt maken naar een promotie, een nieuwe job of je eigen zaak
  • het ontwikkelen van een assertieve houding en meer zelfvertrouwen
  • Het implementeren van handige tips en tricks om te communiceren, solliciteren, onderhandelen,…
  • Etc.

Zo helpt onze coach jou om de volgende stap in je carrière te zetten en je professionele potentieel verder te ontwikkelen mét oog voor je privéleven.

Jobcoaching in jouw buurt

Ben je na het lezen van dit blogbericht wel geïnteresseerd in jobcoaching bij Sterk op je werk? Plan dan snel een gratis infogesprek in met één van onze coaches in jouw buurt. Deze stelt samen met jou een persoonlijk ontwikkelingsplan op, zodat jij je doelen behaalt. Zo krijgt jouw carrière een boost!

Deel dit artikel