Loopbaancoach-in-Brugge-Mireille-De-Winter-Sterk-op-je-Werk Mireille De Winter

Coronastress? Zo pak je het aan !

woman-feeling-stressed-and-overwhelmed

Covid heeft heel de wereld veranderd. En niet zomaar een klein beetje. De gevolgen van covid laten zich voelen in onze sociale contacten, onze portemonnee, ons gezinsleven, en in onze loopbaan. Of je nu ondernemer bent, leerkracht, medewerker, leidinggevende, freelancer of professional: corona is een zeer stressvolle periode. Misschien zelfs het meest stressvolle moment ooit in heel onze loopbaan? Wie zal het zeggen...

Hoe ga jij om met coronastress? Lees onze tips !

Reflecteer over jouw leven en loopbaan

Het hoeft niet allemaal kommer en kwel te zijn. De Corona-crisis dwingt ons om te vertragen, stil te staan bij onze huidige levenskwaliteit.

Reflectie vergroot ons zelfbewustzijn. Iets wat we nodig hebben om bewust te handelen, keuzes te maken en te leven volgens onze waarden. Zoek een rustig plekje op waar je niet kan gestoord worden en stel jezelf de volgende vragen :

  • Wat gaat je écht gelukkig maken als je 75 bent en terugblikt op je leven ?
  • Wat vind je nu écht belangrijk in je leven ?
  • Wie wil je zijn als partner, vriend of vriendin, moeder of vader, zoon of dochter ?
  • Wie en welke activiteiten geven je energie ?
  • Wie en wat geeft me meer energie op het werk ?
  • Wat wil je meer of minder doen ?
  • Met wie wil je de relatie in de toekomst versterken of juist verminderen ?
  • Welke conclusies trek je uit bovenstaande vragen ?
  • Welke actie ga jij NU nemen om bovenstaande te realiseren ?

Wellicht is dit ook de geknipte tijd om stil te staan bij je loopbaan en misschien andere loopbaankeuzes te maken.
Het team van Sterk op je Werk staat overal in Vlaanderen klaar om je hierin veilig online of face to face te begeleiden.

woman-relaxing-behind-desk

Verplicht telewerken? Zorg voor structuur !

Blok tijdsblokken af in jouw agenda wanneer je werkt, en wanneer je prive bezig bent.
Je hoeft niet steeds altijd en overal bereikbaar te zijn. Het is niet omdat je thuiswerkt, dat je constant gestoord kunt worden.
Ga niet een was plooien of een snel de vaat legen tijdens de werkuren.
Werken vanuit je bed is niet zo ideaal, probeer op je bureau te werken. Als je de luxe hebt van een aparte ruimte, ga dan daar werken. Je zult productiever werken en na je werk zul je de knop sneller omdraaien.
Ga regelmatig een frisse neus halen naar buiten. De grote valkuil van thuiswerk is dat je dusdanig gefocust geraakt dat je de tijd uit het oog verliest. Sla geen maaltijden over. Neem tijd om een korte wandeling te maken. Je zult merken dat je des te beter zult werken achteraf.

Zorg goed voor jezelf

Boost je immuniteit door blijvend gezond te eten. Heb je geen tijd of creativiteit om te koken? Tegenwoordig zijn er heel veel mogelijkheden om verse maaltijden aan huis te laten leveren, al dan niet kant en klaar. Ga op tijd slapen en probeer het nieuws en de media niet op de voet te volgen, je zult merken dat dit jouw vertrouwen en positivisme een boost zal geven.

Een gezonde geest in een gezond lichaam betekent ook dat je bewust prikkels vermijdt. Lees je mails enkele keren per dag en voel je niet verplicht om steeds direct op alles te reageren. Moet je dit nu doen? Of kan het later? En moet jij deze taak wil doen, of kun je ze doordelegeren?

Is jouw work life balans momenteel even helemaal zoek?
Heb je moeite om vanop afstand te werken? Gaat het te moeizaam volgens jou?

Wist je dat je hiervoor gebruik kunt maken van loopbaanbegeleiding bij Sterk op je Werk?

Vraag hier jouw gratis kennismakingsgesprek aan met één van onze loopbaancoaches.

Sterk op je Werk is een erkend loopbaancentrum met coaches over heel Vlaanderen en een erkende partner van VDAB.
Dit betekent dat je bij ons jouw loopbaancheques kunt inzetten. Hiervoor betaal je slechts 40 euro per cheque. De eerste cheque geeft jou recht op 4u coaching, de tweede cheque geeft jou recht op voor 3u coaching. De reële waarde van een uur loopbaancoaching is 169 euro.

Vraag hier je gratis kennismakingsgesprek aan.

Ps - Veiligheid gaat boven alles. Tijdens onze sessies word je 100% coronaproof gecoacht naar jouw ideale jobsituatie. Daarnaast bieden wij jou veilige e-coaching aan via Skype, Zoom, Teams,...Meer info verkrijg je bij jouw coach.

&ldquot;

De Corona-crisis dwingt ons om te vertragen, stil te staan bij onze huidige levenskwaliteit.

Deel dit artikel