224-IZEGEM Ilse Lenaerts

Vijf redenen waarom slaap bijdraagt tot levenslang succes !

cat-sleeping-under-sheets

Wist je dat nachtrust stukken belangrijker is dan gezond eten en frequent bewegen? Slaap is gratis! Twijfel je nog en denk je dat je jouw kostbare tijd niet moet verspillen aan Dromenland? Wij hebben voor jou alle voordelen opgelijst! En dat is niet niks. We zijn er zelf nog een beetje van onder de indruk….

Slaap is een echte energiebooster!

Tijdens onze slaap laden we onze batterij op: we bouwen letterlijke onze energie op voor de volgende dag. Deze energie laat ons toe om de volgende dag optimaal te functioneren in onze communicatie met anderen, en het onthouden van informatie. Dankzij een goede nachtrust kunnen we optimaal denken, brainstormen we als een trein en lossen we problemen efficiënter op. Zo nemen we de juiste belangrijke beslissingen en werken we stukken productiever!

Slapen maakt happy en geeft je zelfvertrouwen een gigantische boost!

Wanneer je te weinig geslapen hebt, ben je echt prikkelbaar en ongeduldig en heb je minder gevoel voor humor. Dus voor je terug een nachtje wilt doortrekken voor je werk of op een feestje, denk dan na over het effect dat dit heeft op jouw omgeving. Wie uitgerust is, voelt zich stressbestendiger en wordt minder vatbaar voor nervositeit en angstgevoelens. Met andere woorden: het is een gratis boost in je zelfvertrouwen, dus wat houdt je nog tegen om vroeg onder veren te kruipen?

Slapen maakt slim!

Een studie van het Centrum voor Slaaponderzoek van de Loughborough University leert ons dat elk extra uur slaap, ons één extra IQ-punt oplevert. Je brein wordt er alleen maar gelukkiger van.

woman-stretching-after-waking-up

Slapen verlengt je levensduur!

Onderzoek toont aan dat voldoende slaap je levensduur beinvloedt. Daarenboven krijgt je immuunsysteem een stevige boost, waardoor je minder vatbaar bent voor ziektes, virussen en bacteriën.

Slapen slankt af en maakt jou sexy!

Nachtrust is niet alleen cruciaal voor het optimaal functioneren van onze geest, maar ook van ons lichaam. Slaap reguleert onze lichaamstemperatuur en ons spijsverteringsstelsel, waardoor we ons voedsel efficient verwerken en geen overtollige kilootjes verzamelen. Het sprookje van de schone slaapster is niet voor niks ontstaan. Tijdens ons schoonheidsslaapje vernieuwen onze huid-en haarcellen zich, waardoor we een glanzend velletje en een fris kopje haar krijgen.

Ben je ondertussen overtuigd?

Ga dan vanavond eens op tijd onder de veren, en vergeet niet je kamer goed te verluchten. Schakel je gsm of tablet een uurtje voor het slapengaan uit en leg deze zeker niet naast je bed. Ga niet surfen in bed. Het artificiële licht ervan kan je brein misleiden en doen denken dat het ochtend is, terwijl het midden in de nacht is. Studies tonen aan dat de meeste volwassen tussen de zeven en negen uur slaap nodig hebben. 

&ldquot;

Maak elke dag een afspraak in je agenda voor nachtrust!

Deel dit artikel