5 cruciale trends voor jouw ideale carrièrepad!

career-path-sign

Vakantie, tijd om even te chillen, te lezen, en te reflecteren over alles. Wij lijsten voor jou de 5 meest cruciale carrièretrends op die we het voorbije jaar zagen opduiken. Deze mag je zeker niet missen! Neem die cocktail bij de hand en geniet van onze blog. Fijne zomer toegewenst! :-)

Strategische en maatschappelijke zingeving

We zijn veel meer bezig met zingeving. Mensen zijn zich meer en meer bewust van het belang  om een slim en duurzaam carrierepad uit te bouwen. Zelf maakte ik na mijn studies bedrijfsmanagement snel carriere in sales voor diverse internationale bedrijven, maar rond mijn dertigste begon het te knagen. Ik wilde minder bezig zijn met cijfers en meer met een mensgerichte aanpak. Doordat ik in mijn vorige job vaak in confrontatie moest gaan, voelde dat aan als een innerlijke tweestrijd, waardoor ik na de geboorte van mijn zoon een drastische carriereswitch maakte naar coaching. 

Maar zingeving, dat is ook maatschappelijk gericht ondernemen: in jouw rol als professional of entrepreneur. Mensen werken graag voor een bedrijf dat bijdraagt aan een betere maatschappij, straffer nog: het is een van de meest doorslaggevende jobcriteria geworden om al dan niet voor een bepaalde werkgever te kiezen. Ook wij bij Sterk op je Werk dragen ons steentje bij aan de maatschappij. We werken, zelfs op internationaal vlak, met enkele universiteiten samen. We vinden het belangrijk om samen projecten uit te werken en studenten de kans te geven hun competenties te ontwikkelen. En daar zijn we trots op.

work-life-balance-visualisation

Work life balans

We willen zelf bepalen waar en wanneer we werken. Bedrijven die thuiswerk mogelijk maken en dus werken vanuit vertrouwen, zijn heel populair bij alle generaties. 

Wanneer het fout loopt in onze work life balans, heeft het vaak te maken omdat we teveel of te weinig aandacht besteden aan de deelaspecten in ons leven. We willen aandacht en energie steken in een toffe job, waarin we ons kunnen ontplooien, een partner, kinderen, vrienden, hobbys, me time, spiritualiteit, vrijwilligerswerk, sporten en familieleven. Deze deelaspecten kun je letterlijk gaan opdelen in een  life grid. 
Stel je voor dat jouw werk, partner en kinderen het enigste zijn waar je veel tijd aan gaat besteden. Dan moet het wel heel beangstigend zijn wanneer opeens jouw werk uit jouw leven verdwijnt. Uiteraard is het logisch, wanneer je net een eigen bedrijf opstartte, er veel tijd en energie gaat naar jouw werk. Maar wanneer je enkele jaren later terug tijd krijgt voor hobbys, is de kans dat werkstress jou impacteert, minder groot. Want na een stressvolle dag op het werk, kan een tennismatch toch heerlijk zijn. 

Het kan best wel druk geven wanneer je jouw focus wilt leggen aan al deze deelaspecten terzelfdertijd. Maar het is goed om er even bij stil te staan.

Taarten bakken als bijberoep

Reeds jaren krijg je complimenten over je heerlijke zelfgemaakte taarten. Tijd om die lovende kritiek om te zetten in harde cash. De wetgeving rond onbelast bijverdienen komt in zicht. Bij de start van het komende voetbalseizoen, begin augustus, gaat ze in kracht. Je mag maximaal vijfhonderd euro per maand verdienen, en zesduizend euro per jaar. Een ideale opportuniteit dus om van jouw hobby een eerste inkomstenbron te maken. Tevens ook een mooie financiële risicospreiding want de tijd dat we levenslang bij hetzelfde bedrijf werkten, is voorbij. Loopt het vlotjes en wil je een strategisch stappenplan? Kom een tas koffie nemen bij ons, en wij ondersteunen jou naar de volgende fase: het verder concretiseren van je ondernemersidee.

smartphone-lying-on-open-agenda

Levenslang bijleren

Door de toenemende digitalisering zullen er veertig procent van de huidige jobs verdwijnen. Dit impliceert dat veertig procent van de medewerkers of sollicitanten nieuwe competenties zullen gaan ontwikkelen die terug aansluiten bij de behoeften van de markt, de technologie en de organisaties. Bron: Oxford university.

Jobs zoals loketbediende, call center medewerker, customer care medewerker, administratief bediende, … en ga zo maar door, zullen verdwijnen of een heuse transformatie ondergaan. Terzefdertijd staan we voor een gigantische uitdaging: door de vergrijzing en de verbeterde conjunctuur komt er een enorme krapte op de arbeidsmarkt. De werkloosheid staat historisch laag.  De war for talent is ingezet. Professionals, die hun talenten blijvend ontwikkelen, zijn gegeerd op de arbeidsmarkt. Een cameleon attitude is de beste aanpak. 

Perfectly imperfect?

Social media overspoelt ons met perfecte vakantiekiekjes en gelukkige vrienden. Echter, dat zorgt er ook voor dat we verwachten dat  het leven perfect is, we cruisen in onze carriere.  Het internet voorziet ons instant uitgebreide informatie over de topics die we willen exploreren. Het kan dus ook best confronterend zijn om iets niet te weten of niet te kunnen. Natuurlijk hoeft een foute beslissing niet uit te draaien op een burn-out, maar in een jobsituatie terechtkomen waar je zelf niet achter staat is nu ook niet direct hetgene waarop je zit te wachten. Het definieren van je talenten, waarden, jobcriteria en persoonlijkheid is dus key om een duurzame keuze te maken.

&ldquot;

Do not follow trends. Start trends!

Deel dit artikel