Loopbaancoach-Mireille-Brugge Mireille De Winter

Zo word je terug verliefd op jouw partner, én op jouw job!

pexels-katerina-holmes-5910935

De vlinders die je voelt in je buik in het begin van een nieuwe relatie, verdwijnen na een poos.
Verliefdheid duurt gemiddeld twee jaar.

Dit is volstrekt normaal.

Ook in jouw job kan er na enige tijd sleur ontstaan....
Nochtans heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat we zelf in staat zijn om te sturen hoe graag je iemand (nvdr. en ‘je job’) ziet, en om zo dus de liefde te reguleren. Positieve gedachten leiden tot verliefdheid en vice versa.

Enkele eenvoudige tips kunnen hierbij helpen en zijn van toepassing zowel in een partnerrelatie als in je relatie met je job of je werk.

Zorg voor kleine veranderingen

Kleine dingen aanpassen kan een wereld van verschil maken: maak tijd voor een knuffel met je partner, of een ander ritueel. Neem tijd om eens te vragen aan collega’s hoe het echt met ze gaat, of begroet ze hartelijk bij aankomst op het werk. Kleine zaken aanpassen aan je jobinhoud kan de sleur doorbreken. Jobcraften kan hier zeker bij helpen door bewust keuzes te maken bij wat je wil veranderd zien. Dit kan in een traject van loopbaanbegeleiding.

Glimlach naar je partner of naar je collega’s. Lachen zorgt ervoor dat het gelukshormoon dopamine vrijkomt in de hersenen. Vaak zal je ook een glimlach terug ontvangen aan wie je deze gaf.

pexels-artem-beliaikin-749156

Sta stil bij alles wat goed en positief is aan je partner of aan je job

Reflecteer over wat goed loopt en schrijf dit ook neer. Stilstaan bij wat je in de toekomst samen of met collega’s kan doen werkt ook opbouwend.

Heb je negatieve gedachten, neem dan de tijd om hierbij stil te zijn en bij wat er achter die gedachten zit, maar tracht die dan om te buigen via de wet van polariteit naar positieve gedachten en probeer hier stap per stap naartoe te werken.

Wees dankbaar & geef complimenten

Eens alles in je relatie een gewoonte wordt, dan zie je mogelijks niet meer wat je partner allemaal voor je doet en vergeet je weleens je dankbaarheid te tonen. Als je al lang bij elkaar bent, dan wordt er al te vaak gefocust op het negatieve, wat kan leiden tot zagen, klagen en zeuren. Probeer oog te hebben voor wat je partner goed doet en verras hem/haar eens met een bedankbriefje. Focus op het goede i.p.v. op wat minder loopt en weet dat aandacht geven zorgt voor groei. Ook op het werk kun je beter kijken naar het positieve en naar de goede punten van je collega’s; dankbaarheid en af en toe complimenteren zal het contact met je collega’s zeker versterken.

Ontwikkel je eigen interesses en maak hier tijd voor vrij. Als partner en als werknemer/collega is het belangrijk om ook een eigen leven en interesseveld te hebben naast je relatie en naast je werk. Wie tevreden en gelukkig is met zijn eigen leven en goed in zijn vel zit, is een betere partner en een betere werknemer/collega. Na het bezig zijn met je hobby of je uitlaatklep kan je je weer vol energie en enthousiasme geven aan elkaar.

Verras elkaar. Ook elkaar ‘verrassen’ kan helpen om het gevoel van verliefdheid opnieuw op te wekken. Verras je partner met een verjaardagsdineetje, of je collega’s met een onverwacht stukje cake of een fruitmand. Dit werkt positief zowel voor je liefdesrelatie als voor je welbevinden op het werk.

Werk samen aan een creatie. Koppels die het goed doen samen en lang samen blijven zijn vaak partners die werken aan eenzelfde creatie of aan eenzelfde doel, zoals bouwen aan gezamenlijke toekomstprojecten, samen nadenken en verantwoordelijk zijn voor de opvoeding van de kinderen, etc. Als collega’s samen naar doelen kunnen werken, verhoogt dit de teamspirit en de onderlinge verbondenheid.

&ldquot;

Ook op het werk kun je beter kijken naar het positieve en naar de goede punten van je collega’s; dankbaarheid en af en toe complimenteren zal het contact met je collega’s zeker versterken.

Maak dit jaar werk van jouw eigen loopbaanontwikkeling, gelinkt aan jouw individuele ontwikkelingsnoden.

Wij ondersteunen jou graag met resultaatgerichte loopbaanbegeleiding binnen heel wat werkgerelateerde thematieken. 

  • Welke competenties (kennis, vaardigheden en gedragingen) wil je verder ontwikkelen? 
  • Welke ondersteuning heb je nodig van je leidinggevende? 
  • Op welke vlakken wil je wat meer uitgedaagd worden? 
  • Hoe kan je je voorbereiden op een volgende functie?
  • Je wilt graag doorgroeien...welke stappen kan je ondernemen om je hierop voor te bereiden? 
  • Werk actief aan je toekomst, neem je loopbaan zelf in handen. Bepaal je doel en bespreek hoe je jezelf verder kan ontwikkelen om naar jouw doel toe te werken.
  • Is het voor jou nog niet helder waar je naartoe wilt in jouw loopbaan?

Deel dit artikel