Bevindt jouw carrière zich buiten jouw vaste job?

Je ziet het meer en meer: mensen met een vaste job die een zelfstandige activiteit in bijberoep uitoefenen of zich ontplooien in een bruisende activiteit in vrijwilligerswerk of hobby. De voordelen? De talenten die je niet kunt ontplooien in jouw vaste job, kun je kwijt in andere activiteiten. Een fikse uitbreiding van je netwerk, inkomstenspreiding - wat extra zekerheid biedt in deze snel evoluerende tijden-,  en het uittesten wat wel en niet bij jou past. Maar wat zijn dan concrete pistes om een leven uit te bouwen naast jouw job? Lees onze 5 creatieve tips!

Start een zelfstandig bijberoep

Loopt jouw hobby een beetje uit de hand? Zet de stap naar een bijberoep. Dit is de veiligste manier om uit te vissen of jij klaar bent voor zelfstandig ondernemerschap! Informeer je bij instanties zoals RVA en een sociaal secretariat en bij een boekhouder over jouw rechten en plichten en ga aan de slag! Zo kun je de volgende stap zetten van feestjesbouwer naar wedding planner of organisator van events, van yogabeoefenaar naar yogatrainer, van gepassioneerde lesgever naar studiecoach, fotofreak naar fotograaf, of van hobbykok naar soepenbrouwer of taartenbakker, …

Word auteur 

Een blog schrijven kost jou weinig centen. De ideale opportuniteit om te testen of jij mentaal creatief talent hebt. Wanneer jij schrijft vanuit je passie en authenticiteit, kun je al snel gaan zien of dit jou naambekendheid oplevert. En naambekendheid betekent business. Zo kun je evolueren van het schrijven van reisverslagen naar het schrijven van reisgidsen. Of hoe het posten van originele recepten op Instagram en jouw foodblog kan leiden tot succesvolle receptontwikkeling, foodstyling, foodfotografie en sociale media voor voedingsbedrijven. 

Richt een eigen VZW op 

Vaak ontmoeten wij cliënten waarvan hun visie haaks staat op de VZW waarin ze als vrijwilliger of zelfs werknemer reeds actief zijn. Waarom niet out of the box thinking doen en zelf uitpluizen hoe de wetgeving ineen zit om een eigen vzw op te richten? Zoek info op op internet, ga praten met mensen die succesvol een vzw opgericht hebben. Vaak is het een grote papiermolen waar je doorheen moet, die echter veel erger lijkt dan je zou vermoeden. Met een goede portie durf en doorzet geraak je echt al ver! Laat je niet afschrikken en bijt je vast in jouw project!

Word freelancer!

Wil jij jouw work life balans bewaken en toch over een mooi inkomen beschikken? Je hoeft heus niet over een hoop startkapitaal te beschikken voor sommige professionele activiteiten. Er zijn heel wat freelance activiteiten die je perfect kunt gaan uitoefenen: virtual assistant, telesales, mystery shopping,… Ga op internet op zoek naar websites voor freelancewerk. Je zal versteld staan van het grote aanbod. De war for talent is immers een feit!

It is a beautiful thing when a career and a passion go together
Details
  • 18 september 2018
Referenties
    • Feedback van onze klanten

      Lees hier de feedback van onze klanten over hun persoonlijk loopbaantraject.

      Lees onze referenties
Gratis infogesprek inplannen