coach-ann-ghesquiere Ann Ghesquière

5 professionele troeven van perfectionisten

man-searching-for-something-on-carpet

Perfectionisten voelen zich vaak – ten onrechte - onzeker op het werk. En dat is voor niks nodig!
Jouw innerlijke criticus kan ervoor zorgen dat je al jouw dromen en ambities blijft uitstellen omdat je twijfelt of je wel goed genoeg bent. Je houdt je onbewust klein, en dat is voor niks of niemand nodig. Je mag er zijn! Je hebt het recht om te schitteren! Je mag jezelf tonen, in jouw job en in jouw leven!

Wat zijn de grote troeven van perfectionisten op de werkvloer?

Perfectionisten zetten zich meer dan 100% in.

Je mag er steeds op rekenen dat, wanneer een perfectionistisch ingesteld persoon zich tot iets engageert, hij/zij ook echt doet waartoe hij/zij zich verbindt. Half werk leveren staat niet in hun woordenboek! Het zijn hardwerkende mensen die zich niet laten kennen aan slordigheid en amateurisme. Hierdoor zijn ze betrouwbaar en kun je echt op hen rekenen, je weet steeds wat je aan hen hebt omdat wat ze doen, ze echt au serieux nemen en zeer goed doen.

Perfectionistich ingestelde mensen hebben sterk talent voor verbetering en optimalisatie

Doordat ze alles zo gedetailleerd afwerken, zien perfectionisten onmiddellijk wat er nog ontbreekt of verbeterd kan worden, daar waar veel andere mensen over de details heen kijken. Hierdoor kun jij als perfectionist het verschil maken: in jouw job, maar ook in jouw dienstverlening als ondernemer!Immers, in plaats van naar goed, streeft een perfectionist naar uitstekend! En dat is een zeer grote troef in een wereld waarin veel organisaties onder druk staan door almaar meer toenemende concurrentie.

Perfectionisten werken zeer zelfstandig

Ze zijn goede teamplayers, en kunnen daarnaast ook zeer goed op zichzelf functioneren. Perfectionisten zijn autonome mensen die graag zelf hun workload organiseren en managen en niet veel controle nodig hebben van bovenaf. Ze kunnen urenlang zelfstandig werken en zijn niet de mensen die snakken naar een complimentje of aandacht.

team-at-whiteboard-looking-up

Perfectionisten zijn zeer goede mentors!

Ben je leidinggevende en zoek je iemand in jouw team die nieuwelingen onder zijn/haar hoede wilt nemen? Kies dan de perfectionist uit in jouw team! Je mag je op je twee oren slapen: ze zullen nieuwelingen perfect opleiden en hen de nodige info geven, zodat deze binnen de kortste keren optimaal functioneren binnen jouw team! Met het nodige geduld zullen ze alles haarfijn uitleggen en het zal niet op een minuut steken. Reken gegarandeerd op het nodige professionalisme!

Volg loopbaanbegeleiding bij een professionele coach in jouw buurt!

Neem jij als perfectionist teveel hooi op je vork, waardoor je zaken uitstelt en jouw work life balans zoek is?
Wil jij jouw competenties op de werkvloer versterken en verder ontwikkelen?

Wist je dat je hiervoor gebruik kunt maken van loopbaanbegeleiding bij Sterk op je Werk?

Vraag hier jouw gratis kennismakingsgesprek aan met één van onze loopbaancoaches.

Sterk op je Werk is een erkend loopbaancentrum met coaches over heel Vlaanderen en een erkende partner van VDAB.
Dit betekent dat je bij ons jouw loopbaancheques kunt inzetten. Hiervoor betaal je slechts 40 euro per cheque. De eerste cheque geeft jou recht op 4u coaching, de tweede cheque geeft jou recht op voor 3u coaching. De reële waarde van een uur loopbaancoaching is 169 euro.

Vraag hier je gratis kennismakingsgesprek aan.

Ps - Veiligheid gaat boven alles. Tijdens onze sessies word je 100% coronaproof gecoacht naar jouw ideale jobsituatie.
Daarnaast bieden wij jou veilige e-coaching aan via Skype, Zoom, Teams,...Meer info verkrijg je bij jouw coach.

&ldquot;

Ben je leidinggevende en zoek je iemand in jouw team die nieuwelingen onder zijn/haar hoede wilt nemen? Kies dan de perfectionist uit in jouw team!

Deel dit artikel