coach-anne-sophie-vlaeminck Anne-Sophie Vlaeminck

Vier duidelijke signalen die aantonen dat jouw baas tevreden over je is!

woman-in-videocall-with-her-colleague

Een vlotte omgang met je baas is belangrijk voor het slagen van jouw loopbaan. Jouw baas bepaalt immers of jij promotie krijgt, binnen jouw huidige job kunt groeien of in het ergste geval, jouw ontslag krijgt. Sommige managers tonen jou duidelijk wanneer ze jou professioneel gezien waarderen. Ze organiseren op regelmatige basis functioneringsgesprekken en geven jou het gevoel dat jij echt bijdraagt tot het succes in de organisatie door jou dat te vertellen en/of je te belonen.

Je krijgt veel verantwoordelijkheid

Het is een zeer goed signaal wanneer jouw baas jou nieuwe projecten toevertrouwt. Doordat jij de leiding krijgt over nieuwe projecten, impliceert dit automatisch dat jouw baas een potentiële leidinggevende in jou ziet. Anders zou je deze verantwoordelijkheid nooit krijgen. Zie dit dus nooit als extra werk, maar als een slimme test om te zien hoe het zit met jouw leiderschapskwaliteiten.

Je wordt aangesteld als mentor van nieuwelingen

Je baas ziet jou als de geknipte persoon om nieuwe medewerkers op te leiden en hun vertrouwenspersoon te zijn. Immers: hij adviseert mensen om naar jou toe te stappen voor tips, informatie en begeleiding in de job. Dit toont aan dat jouw baas onder de indruk is van jouw talenten en sterktes.

colleagues-raising-their-thumbs

Je baas geeft jou regelmatig feedback en vraagt om jouw advies

Negatieve feedback kan pijn doen, anderzijds is het wel zo dat je groeit door feedback te krijgen. Niks houdt jou ook tegen om van jouw kant te zeggen wat deze feedback met jou doet, en wat je nodig hebt van je baas om adequaat bij te sturen. Meer nog: het kan zelfs zijn dat jouw baas jou om regelmatig eerlijke feedback vraagt over zijn/haar functioneren.
Jouw baas is tevreden over jullie samenwerking wanneer hij of zij met jou one to one overleg pleegt voor of na een vergadering. Jouw mening en input doet er dan wel degelijk toe, en dat is zeer positief.

Je baas polst regelmatig of jij nog gelukkig bent in je job

Er wordt jou op regelmatige basis zeer open en bloot gevraagd of je nog gelukkig bent in je job en of je van plan bent om binnenkort te vertrekken. Besef, dat jouw baas jou op dat moment niet aan het controleren is, maar jou een stap voor probeert te zijn. Het is een duidelijk signaal dat ze nagaan wat ze kunnen doen om jou aan boord te houden, en dus te vermijden dat je verandert van job.

manager-congratulating-employee-with-promotion

Volg loopbaanbegeleiding bij een professionele coach in jouw buurt!

Twijfel jij aan de samenwerking met jouw leidinggevende, vrees je voor ontslag?  
Of durf je bepaalde zaken niet uitspreken tegenover jouw baas, waardoor je teveel hooi op je vork neemt en jouw work life balans zoek is?
Wil jij jouw competenties op de werkvloer versterken en verder ontwikkelen?

Wist je dat je hiervoor gebruik kunt maken van loopbaanbegeleiding bij Sterk op je Werk?

Vraag hier jouw gratis kennismakingsgesprek aan met één van onze loopbaancoaches.

Sterk op je Werk is een erkend loopbaancentrum met coaches over heel Vlaanderen en een erkende partner van VDAB.
Dit betekent dat je bij ons jouw loopbaancheques kunt inzetten. Hiervoor betaal je slechts 40 euro per cheque. De eerste cheque geeft jou recht op 4u coaching, de tweede cheque geeft jou recht op voor 3u coaching. De reële waarde van een uur loopbaancoaching is 169 euro.

Vraag hier je gratis kennismakingsgesprek aan.

Ps - Veiligheid gaat boven alles. Tijdens onze sessies word je 100% coronaproof gecoacht naar jouw ideale jobsituatie.
Daarnaast bieden wij jou veilige e-coaching aan via Skype, Zoom, Teams,...Meer info verkrijg je bij jouw coach.

&ldquot;

Negatieve feedback kan pijn doen, anderzijds is het wel zo dat je groeit door feedback te krijgen.

Deel dit artikel