Hunkerend naar de droomjob van je leven?

Deze week bezocht ik samen met mijn gezin de Efteling. Sprookjes alom, en wat een enorme indruk op mijn zoontje naliet, was het sprookje van Sneeuwwitje en de zeven dwergen. Sneeuwwitje kon niet aan de verleiding weerstaan om in de giftige appel te bijten! En toen… viel ze in slaap! Oei, wat nu? 

Slaap jij ook in je job? Kijk jij halsreikend uit tot de prins op het witte paard komt, en jou dè droomjob van je leven aanbiedt? 

Analyseer jouw jobinhoud en onderzoek of jobcrafting een optie is

Wachten tot jouw baas jou een supergoed voorstel aanreikt, kan wel heel lang duren. Om dan nog maar te zwijgen over herstructuringen en ontslagrondes. 
Ja, da's zo klaar als een klontje.
Op jouw baas, en alles wat beweegt in jouw bedrijfsomgeving heb jij helemaal geen confrole op. Geen prins op het witte paard dus.

Neem het heft van jouw carrière zèlf in eigen handen. Anticipeer. Schrijf op welke taken je graag doet in jouw huidige job en welke taken je graag zou willen doordelegeren. Maak een inventaris op van je takenpakket. Hoeveel uren besteed je aan elke taak? Hoeveel uren zou je willen besteden aan elke taak?

Ga praten met je leidinggevende en kijk samen hoe je jouw jobinhoud, taken en verantwoordelijkheden kunt wijzigen.

Kun je weer verder? Super!

Evalueer jouw verloningspakket en wees creatief

Hoe tevreden ben jij over jouw salaris? Wat vind je van je woon-werkafstand? 
Wat kun je zelf ondernemen om loonopslag te bereiken? Wees creatief !
Veel bedrijven houden jaarlijkse evaluatiegesprekken. Is dat in jouw firma niet het geval, vraag dan aan je leidinggevende om samen een aantal doelen voorop te stellen. In een salesfunctie kan je er bijvoorbeeld op mikken om binnen het jaar tien nieuwe klanten aan te brengen. Als je daarin slaagt, kan je afspreken dat er een extraatje volgt! Denk als een ondernemer. Breng concrete tips aan die leiden tot meer efficiëntie, waardoor het bedrijf budget uitspaart en/of extra inkomsten genereert.

Loonopslag verandert jouw leven niet

Een mooi salaris, dikke firmawagen, extra legale voordelen, toffe sfeer op het werk,… en wat …. als het dan toch net niet dàt is?
En wat als jouw baas te weten komt dat jij aan het solliciteren bent? Je hebt nog een huis af te betalen en 2 kinderen aan de universiteit. Wat…. als je deze zekerheid laat vallen?
En toch... in stilte droom je van een andere job, een carrièreswitch,… maar je durft de stap niet wagen. Je hebt het voor jezelf niet helemaal duidelijk, hoe je er concreet aan start. En solliciteren is ook niet meer hetzelfde als 20 jaar geleden.

Burn-out of bore-out op de loer?

Daar komt het steeds toenemende gevoel van leegte. Je sleurt jezelf naar het werk, elke dag opnieuw. En voor je het weet, trek je de stekker eruit. Zo ver wil je het toch niet laten komen? Nee toch...

Jouw baas en collega’s zijn geen familie!

Een professionele relatie is een zakelijke transactie. We zien zo vaak klanten die collega’s en baas beschouwen als illusionaire familieleden, waar ze trouw aan moet zijn. Helaas, tijdens reorganisaties en herstructureringen zijn cijfers de enige harde waarheid, hoe lief of trouw je zelf ook bent aan jouw organisatie. Zelf werd ik onverwachts opgenomen in het ziekenhuis toen ik 6 maand zwanger was van mijn zoontje. Hoe tof het ook werken was voor mijn bedrijf destijds, hoe alleen ik ervoor stond in het ziekenhuis.

Maak een carrièreplan op

- Onderzoek de haalbaarheid van interne jobrotatie of promotie. Werk je in een groter bedrijf en zijn er concrete mogelijkheden? Kun je, in overleg met je manager, een nieuwe functie creëren in de organisatie waarin je werkt? Trek je stoute schoenen aan en ga praten.

- Kun je jouw talenten kwijt in jouw huidige job of in een parallel project naast je job? Ben je bijvoorbeeld calculator en heb je leidinggevend talent maar kun je er niks mee aanvangen in jouw huidige jobomgeving? Dan is een leidinggevende rol binnen een vrijwilligersorganisatie misschien een optie? Ben je creatief maar heb je een job als preventie-adviseur? Waarom dan niet starten met die opleiding aan de tekenacademie? 

- Ontdek je dat jouw waarden anders liggen dan die van het bedrijf waarvoor je werkt? Dan kan het een optie zijn om dezelfde job te gaan doen in een bedrijfsomgeving of organisatie die meer matcht met jouw persoonlijke waarden. Maak je personal brand op en ga netwerken via Linkedin! Ga voluit voor die volgende job!

- Heb je een stille ondernemersdroom? Dan kan het goed zijn om eerst jouw zelfstandige activiteit in bijberoep op te starten, om daarna gezond door te groeien naar een full time zelfstandige activiteit!

Wat is jouw levensdoel?

Waar word jij enthousiast van? Welke talenten geven jou energie? En wat is voor jou belangrijk? Als het gaat over jouw carrière, wat zou je tegen jezelf willen zeggen?
Durf luisteren naar je hart. En hierbij kunnen wij jou helpen . In een veilige, professionele omgeving kunnen we samen alles in kaart brengen en jou begeleiden naar je ideale carrièrepad. In 4 sessies van 2 uur maak jij jouw carrièreplan concreet, en creëer je jouw ideale jobsituatie! 

Ga nu met 1 van onze coaches in jouw regio werken aan jouw carrièrepad! Voor een overzicht van coaches en locaties http://sterkopjewerk.be/in-jouw-buurt
Schrijf je hier in voor een gratis en geheel vrijlblijvend infogesprek http://www.sterkopjewerk.be/infogesprek

Laat je 8 uur coachen via de VDAB loopbaancheques voor slechts 10 Euro per uur!
Lees hier de voorwaarden om in aanmerking te komen voor loopbaancoaching: http://www.sterkopjewerk.be/loopbaancheques, of bekijk referenties van maar enkele van onze vele tevreden klanten! http://www.sterkopjewerk.be/referenties

Nog niet zeker wat loopbaanbegeleiding concreet kan inhouden voor jouw carrière? Doe onze gratis online loopbaantest http://www.sterkopjewerk.be/loopbaantest

Details
  • 5 november 2017
Referenties
    • Feedback van onze klanten

      Lees hier de feedback van onze klanten over hun persoonlijk loopbaantraject.

      Lees onze referenties