Loopbaanbegeleiding voor zorgkundigen

Als medewerker in de zorgsector ben je continu in de weer voor anderen; je patiënten, je collega’s, familie van patiënten… De werkdruk in de zorg ligt hoog, waardoor je je job misschien vaker wel dan niet als stressvol ziet. Ook het aantal burn-outs in de zorgsector stijgt de laatste jaren helaas, mede door een tekort aan zorgpersoneel. Als je zelf heel gedreven bent en het liefst van al iedereen van de best mogelijke zorgen voorziet, kan die verantwoordelijkheid immers zwaar gaan wegen;

  • Je hebt maar twee handen en veel meer patiënten dan tijd
  • Je twijfelt of je jouw job in de zorgsector nog lang volhoudt gezien de enorme druk op zorgpersoneel
  • Je kan het werk moeilijk loslaten, ook in je vrije tijd
  • Je hebt niet genoeg ruimte om je competenties en skills verder aan te scherpen
  • Je mist plezier in je werk en met je collega’s omdat de stress te vaak overheerst

Herken jij jezelf in één van bovenstaande pijnpunten en wil je via loopbaanbegeleiding graag ontdekken hoe je hier beter mee kan omgaan?

loopbaanbegeleiding-in-jouw-buurt-Sterk op je Werk

Waar ben je als zorgkundige naar op zoek?

Het gevoel vast te zitten in je job of functie komt in elke sector voor, ook in de zorgsector. Toch zou je versteld staan van de mogelijkheden binnen een bepaalde sector of functie. Door deze vanop een afstand te ontdekken geef je jezelf ruimte om binnen de zorg het geluk in je werk terug te vinden. Je kan bijvoorbeeld je eigen skills en competenties aanscherpen om zo beter het hoofd te kunnen bieden aan bepaalde uitdagingen in de sector. Zo wil je misschien je werk beter leren loslaten of een betere balans vinden tussen werk en privé, ondanks dat je vaak veel uren klopt. 

Ontdek de voordelen van loopbaanbegeleiding voor zorgkundigen en til je carrière in de zorg naar een hoger niveau, waar je wél werkgeluk in kan ontdekken.

loopbaanbegeleiding-zorgsector-sterkopjewerk

Waarom zou je als zorgkundige voor professionele coaching kiezen?

Jobcoaching of loopbaancoaching kan voor jou als zorgkundige nuttig zijn om te ontdekken waar je sterktes en je werkpunten liggen, en om deze zo goed mogelijk te kunnen inzetten voor je huidige job. Het helpt je ontdekken waar jij energie uit haalt en welke richting het meest bij je eigen waarden en persoonlijkheid past.

Daarnaast kan een coach je helpen om bepaalde competenties verder te ontwikkelen. Hiermee kan je dan weer aan de slag binnen je huidige functie, of ga je ontdekken welke mogelijkheden er nog voor jou in de arbeidsmarkt liggen. Zo kies je binnenkort voor een carrière die beter bij je persoonlijkheid en je motivaties past. 

Wat mag je als zorgkundige verwachten van de inzichten van een job-of loopbaancoach?

icons-48-px-diploma
Je krijgt een duidelijk zicht op de competenties en kennis waar je jezelf nog in kan ontwikkelen.
icons-48-px-clipboard
Je krijgt een realistisch stappenplan op korte en middellange termijn voor jouw carrière.
icons-48-px-lsit-search
Je ontdekt jobs en sectoren die aansluiten bij jouw unieke potentieel en je persoonlijkheid, waarden en talenten.
family-hover
Je ontdekt hoe je beter kan omgaan met de hoge werkdruk binnen de zorgsector en met bepaalde stresssituaties die je tegenkomt als zorgkundige.
Toelichting-VDAB-loopbaancheques Praktijkgerichte teamtrainingen & individuele coachingsessies
loopbaanbegeleiding-zorgkundigen-sterkopjewerk Eva - Sterk in werk-269

Praktische info

De coachingsessies gaan overdag, ‘s avonds en op zaterdagvoormiddag door.

Je kan kiezen voor face-to-face coaching, virtuele coaching of een combinatie van beide (hybride coaching).

Meer info over het concrete verloop van de sessies kan je verkrijgen bij jouw coach.

loopbaanbegeleiding-in-jouw-buurt-Sterk op je Werk

Wat is de kostprijs van loopbaanbegeleiding?

Dankzij de Vlaamse Overheid kun je gebruikmaken van de VDAB loopbaancheques om jouw loopbaanbegeleidingstraject op maat te financieren. 

Dankzij de VDAB-loopbaancheques betaal je :

- €45 voor 4 uur  individuele loopbaanbegeleiding.  
- €90 voor 7 uur  individuele loopbaanbegeleiding.

Vraag je gratis infogesprek aan

Klaar voor de volgende stap in je carrière als zorgkundige? Of wil je juist de stap zetten naar een nieuwe loopbaan?  Vraag via het onderstaande formulier een gratis infogesprek aan.  Jouw persoonlijke loopbaancoach zal daarna zo snel mogelijk contact met je opnemen.  
Heb je geen recht op loopbaancheques? Klik dan even door naar hier

  • &ldquot;

    Ik volgde loopbaanbegeleiding omdat het plezier uit mijn job aan het verdwijnen was. Ik voelde me zo opgejaagd en moe. Veel van wat ik deed, deed ik omdat het moest. Verder bleek dat ik onvoldoende grenzen stelde naar collega's toe. Mijn loopbaancoach gaf me praktische tips om daar anders mee om te kunnen gaan, in de vorm van verbindende communicatie. Ik raad Sterk op je werk aan bij mensen die, net als ik meer plezier uit hun job willen halen, en zich elke werkdag minder overspoeld en beheerst willen voelen door wat er door het werk op hun af komt.