Loopbaanbegeleiding voor mensen met ASS

Logisch denken, extreme gedrevenheid, betrouwbaarheid, een oog voor detail... mensen met ASS hebben heel wat sterktes waarmee ze zich kunnen onderscheiden ten opzichte van collega's. Toch kan autisme soms een valkuil zijn doorheen jouw loopbaan. Herken jij je bijvoorbeeld in één of meerdere van onderstaande situaties? 

  • Communiceren met collega's of leidinggevenden is soms een uitdaging
  • Je neemt bepaalde boodschappen of feedback nogal letterlijk of persoonlijk
  • Je ervaart moeilijkheden wanneer bepaalde planningen veranderen of wanneer er last-minute een taak op je bord komt
  • Of je wilt je gewoon beter thuis voelen op de werkvloer en onder collega's, zonder dat je bepaalde moeilijkheden die je ervaart moet verstoppen

Een onafhankelijke en professionele loopbaanbegeleider kan je helpen met het in kaart brengen van jouw sterktes en interesses, jouw passie en jouw energiegevers. Als je merkt dat ASS je in de weg zit als werknemer, kan een professionele job-of loopbaancoach je handvatten aanreiken zodat jij je goed voelt op het werk. 

Toelichting-VDAB-loopbaancheques

Autisme op de werkvloer - ontdek jouw sterktes

Autisme is een neurologische variatie die een grote invloed kan hebben op je dagelijks leven, en dus ook op de werkvloer. Sommige uitdagingen kan je als heel complex ervaren als je er zelf mee moet omgaan. Gelukkig kan een professionele jobcoach jou helpen om jouw sterktes optimaal in te zetten en om jouw moeilijkheden te verhelpen of te relativeren. 

  • Samen met een coach vertrek je vanuit je eigen persoonlijkheid. Waar hecht jij waarde aan? Waar haal je energie uit? Hoe kan je bepaalde sterktes inzetten om jouw professionele doelen te behalen? 
  • Op welke vlakken ervaar je moeilijkheden? Zijn deze moeilijkheden toe te wijzen aan ASS? En waar zijn er oplossingen te vinden? 
  • Hoe kan je bepaalde vaardigheden verder ontwikkelen zodat je beter je draai kan vinden op de werkvloer? Denk zo maar aan communicatieskills, time-management enzovoort. 

Je hoort het, jouw loopbaan staat of valt niet met autisme. Er zijn heel wat acties die je kan ondernemen om je beter te voelen op de werkvloer en om je professionele dromen waar te maken. Samen met een professionele coach zet je de eerste stap. 

Carrièreplanning met ASS

Blijkt uit de gesprekken met jouw loopbaancoach dat er jobs zijn die beter aansluiten bij jouw unieke persoonlijkheid? Dan kan hij of zij jouw ook helpen bij je verdere carrièreplanning. Het is dan belangrijk om de voordelen en sterktes van autisme in te zetten om een job te vinden die helemaal bij jou aansluit. 

Daarnaast helpt een professionele coach je op weg richting sollicitatiegesprekken. Je krijgt handvatten mee en tips om je interview vaardigheden te verbeteren, zodat een sollicitatiegesprek niet langer intimiderend moet zijn. 

loopbaanbegeleiding-Hasselt-Sterk op je Werk

Inhoud van jouw loopbaantraject met ASS

Ervaar je moeilijkheden op de werkvloer die te wijten zijn aan autisme? Bij Sterk op je Werk beseffen we dat het gaat om een heel specifiek toepassingsgebied. Onze gespecialiseerde coaches weten hoe ze een traject specifiek gericht op werkende mensen met autisme moeten aanpakken voor het beste resultaat. 

Maak alvast kennis met onze gespecialiseerde coaches! 

En de praktische kant? 

De coachingsessies gaan overdag, ‘s avonds en op zaterdagvoormiddag door.

Je kan kiezen voor face-to-face coaching, virtuele coaching of een combinatie van beide (hybride coaching).

Meer info over het concrete verloop van de sessies kan je verkrijgen bij jouw coach.

loopbaanbegeleiding-in-jouw-buurt-Sterk op je Werk

Wat is de kostprijs van loopbaanbegeleiding?

Dankzij de Vlaamse Overheid kun je gebruikmaken van de VDAB loopbaancheques om jouw loopbaanbegeleidingstraject op maat te financieren. 

Dankzij de VDAB-loopbaancheques betaal je :

- €45  voor 4 uur  individuele loopbaanbegeleiding.  
- €90 voor 7 uur  individuele loopbaanbegeleiding.

Vraag je gratis infogesprek aan

Benieuwd hoe onze professionele coaches met specialisatie in ASS jou via loopbaanbegeleiding kunnen helpen met het vinden van het ideale carrièrepad? Vraag alvast je gratis infogesprek aan en ontdek de mogelijkheden! 
Heb je geen recht op loopbaancheques? Klik dan even door naar hier