Neem de controle over je loopbaan in het onderwijs

Herken je jezelf in één of meerdere van onderstaande situaties?

 • Ben je niet echt tevreden meer met de opdrachten die je (jaar na jaar) krijgt?
 • Heb je almaar meer last van mondige ouders en leerlingen?
 • Voel je jou niet meer gewaardeerd?
 • Ervaar je almaar meer administratieve workload en werkstress, en voel je jou uitgeput?
 • Ben je schooldirecteur en ervaar je samenwerkingsproblemen binnen jouw team?
 • Wil je doorgroeien naar een andere functie binnen jouw school of binnen de onderwijssector?
 • Overweeg je de overstap naar een (totaal) andere sector?

Met een traject individuele loopbaanbegeleiding op maat draaien wij de rollen een keer om en leren jou alles wat je moet weten. 

loopbaanbegeleiding-leerkracht-sterk op je werk-onderwijssector
loopbaanbegeleiding-onderwijssector-sterk op je werk

Inhoud van jouw loopbaantraject

Je wilt sterker worden in je job of doorgroeien binnen het onderwijs

Houd je ervan om in het onderwijs te staan, maar wil je graag groeien in je huidige job? We leren jou om een assertieve houding aan te nemen zodat jij sterker in je schoenen staat tegenover mondige collega’s, directieleden, leerlingen en hun ouders. Je ontdekt welke talenten jij hebt en waar je écht goed in bent. 
Wil je doorgroeien naar een andere functie binnen de onderwijssector? Dan helpt onze loopbaancoach jou om een carrièrepad uit te stippelen op basis van jouw talenten en ambities. 

Je wilt de overstap maken naar een andere sector

Wil je graag de overstap maken naar een ander sector, maar twijfel je nog? Dan brengen we jouw persoonlijkheidskenmerken, talenten en competenties in kaart en kijken we hoe we deze kunnen vertalen naar de sector waarin je aan de slag wilt. Vervolgens werken we een plan uit en helpen we je met o.m. sollicitatietechnieken zodat jij jouw nieuwe droomjob kunt binnenhalen.

In het onderwijs ligt er veel druk op het onderwijspersoneel. Er wordt veel verwacht van leerkrachten naast hun taak als onderwijzer. Dankzij professionele loopbaanbegeleiding sta je sterker in je schoenen voor de klas of vind je de job die past bij jouw unieke talenten. Je krijgt ook allerlei tips en tricks mee over hoe je kan omgaan met bepaalde situaties. Het hele coachingtraject wordt op maat van jouw noden en wensen opgesteld om het beste uit jezelf te halen.

Waarom kiezen voor professionele loopbaanbegeleiding als leerkracht?

Wat levert het traject jou concreet op?

family-hover
Je leert specifieke communicatietechnieken en methoden om met moeilijke ouders en leerlingen om te gaan in verschillende situaties.
success-hover
Je ontdekt hoe je je tijd efficiënter kan inzetten, hoe je beter kan omgaan met hoge werkdruk en met stresssituaties binnen het onderwijs.
icons-48-px-clipboard
Je krijgt een realistisch stappenplan op korte en middellange termijn voor jouw carrière.
icons-48-px-lsit-search
Je ontdekt jobs en sectoren die aansluiten bij jouw unieke potentieel en je persoonlijkheid, waarden en talenten.
loopbaanbegeleiding-leerkracht-onderwijssector-sterk op je werk loopbaanbegeleiding-sterk op je werk-gent
loopbaanbegeleiding-antwerpen-sterk op je werk loopbaanbegeleiding-sterk op je werk-gent

Praktische info

De coachingsessies gaan overdag, ‘s avonds en op zaterdagvoormiddag door.

Je kan kiezen voor face-to-face coaching, virtuele coaching of een combinatie van beide (hybride coaching).

Meer info over het concrete verloop van de sessies kan je verkrijgen bij jouw coach.

loopbaanbegeleiding-in-jouw-buurt-Sterk op je Werk

Wat is de kostprijs van loopbaanbegeleiding?

Dankzij de Vlaamse Overheid kun je gebruikmaken van de VDAB loopbaancheques om jouw loopbaanbegeleidingstraject op maat te financieren. 

Dankzij de VDAB-loopbaancheques betaal je :

- €45 voor 4 uur  individuele loopbaanbegeleiding.  
- €90 voor 7 uur  individuele loopbaanbegeleiding.

Gratis infogesprek aanvragen

Klaar voor de volgende stap in je carrière, binnen of buiten het onderwijs? 
Vraag via het onderstaande formulier een gratis infogesprek aan.  Jouw persoonlijke loopbaancoach zal daarna zo snel mogelijk contact met je opnemen.  
Heb je geen recht op loopbaancheques? Klik dan even door naar hier

 • &ldquot;

  Op een gegeven moment haalde ik uit mijn loopbaan te weinig voldoening. Ik kon er niet onmiddellijk een vinger opleggen, maar ik voelde een leegte, een tekort aan voldoening en ik begon na te denken over welke weg ik nog kon inslaan. Ik zag mezelf wel in een tiental andere jobs functioneren, begon dagelijks de vacatures te checken en info op te zoeken over opleidingen. Mijn hoofd zat vol en ik had echt nood aan tips en steun. Mijn partner en vriendinnen wilden me gemotiveerd en gelukkig zien, maar ook zij konden voor mij niet beslissen.
  Een vriendin raadde me aan een beroep te doen op een loopbaancoach en zo kwam ik bij Ann Ghesquière van 'Sterk op je Werk' terecht. Al na het tweede gesprek begon ik de dingen helderder te zien. Mijn sterktes en zwaktes werden op een rij gezet en doordat zij de juiste vragen stelde en me doorheen het hele zoekproces begeleidde, werd het duidelijk dat ik van mijn huidige job hield. Ik besefte dat ik het dus niet te ver moest gaan zoeken, maar dat ik binnen mijn jobdomein wat veranderingen moest aanbrengen.
  Ik ben haar heel dankbaar voor haar vriendelijke en professionele aanpak.

 • &ldquot;

  Ik volgde loopbaanbegeleiding omdat het plezier uit mijn job aan het verdwijnen was. Ik voelde me zo opgejaagd en moe. Veel van wat ik deed, deed ik omdat het moest. Verder bleek dat ik onvoldoende grenzen stelde naar collega's toe. Mijn loopbaancoach gaf me praktische tips om daar anders mee om te kunnen gaan, in de vorm van verbindende communicatie. Ik raad Sterk op je werk aan bij mensen die, net als ik meer plezier uit hun job willen halen, en zich elke werkdag minder overspoeld en beheerst willen voelen door wat er door het werk op hun af komt.

Doe onze gratis loopbaantest