Blaas je carrière nieuw leven in

Herken jij jezelf in één of meerdere van onderstaande situaties?

 • Wil je op een later moment in je loopbaan nog een carrièreswitch maken?
 • Ben je op zoek naar een nieuwe job en wil je jouw kansen als 50-plusser verhogen?
 • Wil je graag nog doorgroeien in je huidige job en/of sector? En misschien zelfs nog starten als zelfstandige?
 • Zit je nog goed in je huidige job, maar verloopt de communicatie en werking met jongere collega’s vaak wat stroef?

It’s never too late. Een traject loopbaanbegeleiding helpt jou om opnieuw aan de slag te gaan of je carrière nieuw leven in te blazen.

loopbaanbegeleiding-in-Genk-Sterk op je Werk
online-loopbaancoaching-vdab-loopbaancheques-Sterk op je Werk

Inhoud van jouw loopbaantraject

Je bent op zoek naar een nieuwe job en/of wil een carrièreswitch maken

Als 50-plusser heb je heel wat kennis, inzichten en ervaring om de arbeidsmarkt op te gaan. Wij helpen je deze vertalen naar de sector of de job waar je graag in wil starten.

We stellen een carrièretraject op waarin we je competenties en verwachtingen opnemen, en leren je nieuwe sollicitatietechnieken om je sterktes uit te spelen en werkgevers te overtuigen.

Je wil terug je draai vinden en/of doorgroeien in je huidige job

Ben je niet meer helemaal mee met de aanpak op het werk, maar doe je je job nog wel graag? Wij leren je technieken om beter te leren communiceren,  samen te werken met de jongere generatie, om te gaan met conflicten etc.. zodat je opnieuw je draai vindt en voldoening en plezier uit je job haalt.

Wil je doorgroeien op je werk of in je sector, maar weet je niet goed waar te beginnen? Wij helpen je een assertieve houding ontwikkelen en leren je onderhandelingstechnieken om je troeven uit te spelen. Zo helpen we jou naar een promotie toe te werken of – als je dat wenst –de sprong te wagen om (nog) als zelfstandige te beginnen.

Wat levert het traject jou concreet op?

icons-48-px-diploma
Je krijgt een duidelijk zicht op de competenties en kennis waar je jezelf nog in kan ontwikkelen.
icons-48-px-clipboard
Je krijgt een realistisch stappenplan op korte en middellange termijn voor jouw carrière.
icons-48-px-leader
Je krijgt persoonlijke inzichten in de sterke punten die jou onderscheiden ten opzichte van ‘concullega’s’
icons-48-px-lsit-search
Je ontdekt jobs en sectoren die aansluiten bij jouw unieke potentieel en je persoonlijkheid, waarden en talenten.
Professionele-loopbaanbegeleiding-sterkopjewerk Loopbaanbegeleiding-50-plussers-Sterk op je Werk
Loopbaancoach-loopbaanbegeleiding-Kessel-Lo-Leuven loopbaancoach-ann-ghesquiere-roeselare

Praktische info

De coachingsessies gaan overdag, ‘s avonds en op zaterdagvoormiddag door.

Je kan kiezen voor face-to-face coaching, virtuele coaching of een combinatie van beide (hybride coaching).

Meer info over het concrete verloop van de sessies kan je verkrijgen bij jouw coach.

loopbaanbegeleiding-in-jouw-buurt-Sterk op je Werk

Wat is de kostprijs van loopbaanbegeleiding?

Dankzij de Vlaamse Overheid kun je gebruikmaken van de VDAB loopbaancheques om jouw loopbaanbegeleidingstraject op maat te financieren. 

Dankzij de VDAB-loopbaancheques betaal je :

- €45 voor 4 uur  individuele loopbaanbegeleiding.  
- €90 voor 7 uur  individuele loopbaanbegeleiding.

Gratis infogesprek aanvragen

Klaar voor de volgende stap in jouw loopbaan als 50 plusser? 
Vraag via het onderstaande formulier een gratis infogesprek aan.  
Jouw persoonlijke loopbaancoach zal daarna zo snel mogelijk contact met je opnemen.  
Heb je geen recht op loopbaancheques? Klik dan even door naar hier

 • &ldquot;

  Ik wilde 1 van mijn 2 deeltijdse jobs vervangen door een andere job. Als medische secretaresse verdiende ik te weinig. Dankzij de hulp van mijn coach ben ik ondertussen succesvol gestart met administratieve ondersteuning op freelance basis. Ik zou dit traject echt aanraden aan mensen die duurzame veranderingen willen aanbrengen in hun loopbaanpad.  

 • &ldquot;

  Wat als … je job geen voldoening meer geeft op de leeftijd van 61 jaar?

  In deze situatie bevond ik mij en raadpleegde de professionele jobcoach, Carleen, van Sterk op je Werk. Samen hebben we vier sessies lang gewerkt rond mijn emotionele en functionele waarden. We zijn gestart vanuit de periode van mijn kindertijd. Deze laatste heeft een invloed op het referentiekader met waarden en normen. Ik was verbaasd dat gebeurtenissen van toen een link leggen met mijn huidige doen en denken. Zo ben ik tot het inzicht gekomen dat mijn job niet bij mij paste, wat ook deels een verklaring was voor mijn gezondheidsklachten!

  Ik heb besloten om, zelfs aan het einde van mijn loopbaan, te switchen van job. Momenteel volg ik een opleiding bij het volwassenonderwijs en kijk uit naar een nieuwe start.

  Carleen ben ik zeer dankbaar en raad eenieder, die dit leest, aan om zich professioneel te laten begeleiden als je job geen voldoening meer geeft! Zo sta je terug Sterk op je Werk!!
   

 • &ldquot;

  Ik haalde geen voldoening meer uit mijn job en was op zoek naar een nieuwe uitdaging, na 36 jaar in dienst te zijn bij dezelfde familiale onderneming (supermarkt). Ik had ‘honger’ om nieuwe dingen te leren en wilde graag een carrièrewending maken, maar wist niet juist in welke richting en hoe ze hieraan moest beginnen. 
  Door de loopbaanbegeleiding hoopte ik om beter zicht krijgen op waar mijn talenten liggen en welke richting ik graag uit zou willen (zoektocht naar interesses).Door de sessies bij mijn loopbaancoach ben ik erachter gekomen welke richting ik op carrièrevlak precies uit wilde, nl. een job waarin ik mensen kon helpen. Mijn kandidatuur werd positief onthaald bij al de bedrijven waar ik solliciteerde. Na enkele maanden had ik een contract ondertekend als woonbegeleidster in de social profitsector. Dit verliep veel vlotter dan ik had gedacht. Ik zou dit traject zeker aanraden aan iedereen die geen voldoening meer haalt uit zijn/haar job, maar in het bijzonder aan 50-plussers. Ik dacht dat mijn leeftijd een grote drempel zou zijn bij het maken van een carrièreswitch maar dankzij het volgen van de loopbaanbegeleiding, leerde ik mezelf beter kennen en slaagde ik er zo in om vol vertrouwen op zoek te gaan naar een nieuwe job in een volledig nieuwe sector, die mij nauw aan het hart ligt.

 • &ldquot;

  Ik wilde concreet weten welke stappen voor mij in mijn loopbaan realistisch en haalbaar waren. De loopbaancoaching bij Sterk op je Werk gaf mij inzicht in de verschillende mogelijke jobpistes  (technisch beamte voedingssector, magazijnier, orderpicker). Ik kreeg zeer veel praktische tips, zodat ik vol zelfvertrouwen mijn talenten kon naar voren brengen tijdens mijn sollicitatiegesprekken. Het resultaat? Ik haalde mijn volgende job als technisch beamte in AZ Sint Jan in Brugge succesvol binnen. Ik zou Sterk op je Werk aanraden aan iedereen die een carrièreswitch wilt maken, aan mensen met doorgroei-ambities, of aan al wie vol zelfvertrouwen wil solliciteren voor zijn of haar volgende job. 

Doe onze gratis loopbaantest