Boer zoekt werk?
Wie net het nieuwe stikstofakkoord van de Vlaamse regering gelezen heeft, heeft misschien geen zin meer om verder te werken en investeren in de landbouw. De nieuwe verstrengde maatregelen mogen dan wel niet zo streng zijn als eerst voorgesteld, toch wordt het hard zwoegen om de beoogde doelstellingen te behalen.
Zie je het (werk)leven als landbouwer niet meer zitten en ben je op zoek naar een nieuwe job buiten de landbouw? Geen zorgen! Lees dan zeker verder. In deze blog leggen we je uit hoe je het best aan je zoektocht naar een nieuwe job buiten de landbouw kan beginnen.
Solliciteren, hoe begin je eraan?
Als landbouwer is de kans groot dat je nooit echt op sollicitatiegesprek bent moeten gaan. Een sollicitatiegesprek kan je dan ook afschrikken om op zoek te gaan naar een nieuwe job. Als professionele loopbaanbegeleider geeft Sterk op je Werk je alvast graag enkele tips over hoe je je moet voorbereiden op een sollicitatiegesprek en de verdere zoektocht naar een nieuwe job mee.
Ontdek je talenten buiten landbouw
In de landbouw gebruik je veel meer (zakelijke) competenties en talenten dan je op het eerste zicht zou denken. Het leven van een landbouwer vraagt veel verantwoordelijkheid. Ervoor zorgen dat je vee steeds op tijd en voldoende voeding krijgt vereist een heleboel organisatorische skills en time management bijvoorbeeld. Ook het plannen van welke gewassen je in welke periode moet planten en/of oogsten vraagt veel inzicht en logistiek. Al deze vaardigheden zijn een meerwaarde in een werknemer en kan je dus zeker en vast vermelden op je CV (curriculum vitae).
Stel persoonlijke en zakelijke doelen op
Wat wil je verder nog bereiken in het werkleven? Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging of liever een verdere uitdieping van jouw skills. En hoe zit het met jouw work-life balance? Heb je genoeg van alles wat met landbouw te maken heeft of wil je jouw (jarenlange) kennis nuttig inzetten in een ander bedrijf? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf kan stellen tijdens je loopbaanbegeleidingstraject. De antwoorden op deze vragen zullen je begeleiden in het maken van juiste en duurzame keuzes op de arbeidsmarkt.
Wanneer je goed hebt nagedacht over wat je wel of niet wilt bereiken, is het ook belangrijk dat je deze helder formuleert. Met een duidelijke visie over waar je naartoe wilt, je arbeidsdoelen, kan je gemakkelijk selecteren welke job echt bij jou past. Lees alles over hoe je ambitieuze en haalbare doelen opstelt in onze blog.
Hoe werkt loopbaanbegeleiding voor landbouwers?
Een professionele loopbaancoach ondersteunt je in jouw persoonlijke zoektocht naar een job die bij jouw wensen en noden past. Door middel van een traject op maat, breng je je talenten en sterktes in kaart en ontdek je waar jij energie uit haalt in het werkleven. Zo kan je gericht zoeken op de arbeidsmarkt naar een job waar jij écht voldoening uit haalt. Samen met je loopbaancoach kan je bovendien ook werken aan het opstellen en optimaliseren van je CV (curriculum vitae). Door samen te werken met een ervaren professional bekom je bovendien inzichten en vind je misschien wel jouw droomjob waar je zelf nog nooit over had durven dromen.
Dankzij de VDAB loopbaancheques kan je bovendien voordeliger gebruik maken van onze diensten als loopbaanbegeleider. Lees er hier meer over.
Plan jouw gratis eerste kennismakingsgesprek nu in. Nadien gaan we zo snel mogelijk contact met je opnemen.
Jouw gekwalificeerde loopbaancoach, gespecialiseerd in loopbaanbegeleiding voor landbouwers
Binnen ons team van loopbaancoaches hebben wij 3 gekwalificeerde loopbaancoaches die extra gespecialiseerd zijn in loopbaanbegeleiding voor landbouwers. Maak kennis met Maarten van Hal ( regio Antwerpen en Oost-Vlaanderen) , Magali Bleuzé (regio Oost-Vlaanderen ) en Eva Buyck ( regio West-Vlaanderen). Regelmatig volgen onze loopbaancoaches opleidingen in samenwerking met VDAB en het Departement Landbouw en Zeevisserij.