Je werk loslaten: zo leer je dat!

Ontdek hoe loopbaanbegeleiding jou helpt om een betere work-life balans te creëren

In de draaikolk van werkverplichtingen, deadlines en constante connectiviteit, worstelen velen met het loslaten van werk en het vinden van een gezonde balans tussen professioneel succes en persoonlijk welzijn. 

Voel je de last van overweldigende stress en de uitdaging om werkstress achter je te laten wanneer je thuiskomt? Ontdek hoe onze individuele trajecten loopbaanbegeleiding niet alleen een gids zijn om jouw werk los te laten, maar ook een sleutel zijn tot het transformeren van pijnpunten naar kansen voor een gebalanceerd leven, dat jou terug voldoening geeft.

Onze loopbaancoaches gaan graag met je aan de slag om terug werkplezier te vinden in jouw huidige job of om te ontdekken welke jobs bij jouw sterktes passen.

work-life-balans-sterkopjewerk

Waarom je werk loslaten belangrijk is voor een goede work-life balans

Een evenwichtige work-life balans is cruciaal voor het welzijn en de effectiviteit op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Je werk loslaten speelt hierbij een essentiële rol, omdat het de sleutel is tot het verminderen van stress, het voorkomen van burn-out en het creëren van ruimte voor persoonlijke groei. 
Jouw werk loslaten levert jou enkel maar voordelen op!

Stressvermindering en betere levenskwaliteit

Constant vasthouden aan werkgerelateerde zorgen kan leiden tot chronische stress. Het actief loslaten van werk stelt je in staat om stressniveaus te verminderen, wat essentieel is voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Het actief loslaten van werk zorgt voor mentale rust en welzijn. Het stelt je in staat om je gedachten los te koppelen van werkgerelateerde druk, waardoor je emotioneel in balans blijft.
Zo open je de deur naar meer tevredenheid, geluk en vervulling, zowel in je carrière als daarbuiten.

Verbeterde productiviteit en probleemoplossend vermogen

Paradoxaal genoeg kan het bewust loslaten van werk leiden tot verhoogde productiviteit wanneer je weer aan de slag gaat. Een pauze nemen en afstand nemen van taken stelt je in staat om later met een frisse blik en hernieuwde energie terug te keren. 
Het is zo belangrijk dat je jouw hersenen eventjes laat rusten! Vaak komen oplossingen voor werkgerelateerde problemen ineens naar boven in jouw hersenen, na een periode van rust. 
Herken je dit? Je staat onder de douche, en ineens komt dat lumineuze idee naar boven!

Je wordt assertief en leert gezonde grenzen stellen

Door jouw werk los te laten, leer je gezonde grenzen stellen tussen je professionele en persoonlijke leven. Dit draagt bij aan het voorkomen van overbelasting en maakt ruimte voor tijd en aandacht voor familie, vrienden en hobby's.

Ontdek hoe een individueel traject loopbaanbegeleiding jou kan helpen om effectief jouw werk te leren loslaten, en hoe je de fundamenten leert leggen voor een bevredigende work-life balans. Investeer vandaag nog in jouw persoonlijke welzijn op het werk.

loopbaanbegeleiding-antwerpen-sterk op je werk

Hoe een professionele loopbaancoach je kan ondersteunen bij het (terug)vinden van een goede work life balans

Wat vind jij belangrijk en zinvol in je werk? 
Waar haal je plezier uit ? 
Hoe zorg je voor een goede work life balans?
Hoe leer je om jouw werk los te laten tijdens jouw vrije tijd zonder schuldgevoel?

Dat zijn de vragen waar alles mee start. 

Zelf zit je soms te dicht met je neus op de feiten, waardoor het moeilijk te identificeren is waar jouw kwaliteiten, motivaties en (professionele) waarden liggen. 
Een professionele loopbaancoach is dan de ondersteuning die je zoekt. 

Samen met een job-of loopbaancoach ga je op zoek naar wat jij belangrijk vindt in je professionele leven:

 • Hoe zet jij jouw beste kwaliteiten in voor je job. Of vooral; hoe zou je deze kunnen inzetten? 
 • Waar haal jij motivatie en voldoening uit? Hoe gemotiveerder je bent, hoe productiever je werkt. Dat zorgt voor voldoening op lange termijn. 
 • Samen ontdekken we welke jobs of carrièrepaden passen bij je persoonlijkheid en je waarden. 
 • Je loopbaancoach stelt je reflectievragen zodat jij kritisch gaat nadenken over je huidige job. 
 • Hoe kan jij je talenten of sterktes anders/ beter inzetten. 

Opnieuw werkplezier vinden in je werk kan op verschillende manieren. Door beter te weten wat jij belangrijk vindt, kan je veranderingen teweegbrengen in je huidige job, zodat jij weer zingeving vindt. 
Anderzijds ontdek je aan de hand van jouw traject loopbaancoaching misschien dat er andere carrièrepaden beter bij je passen. 
Samen met jou maken onze loopbaancoaches een resultaatgericht stappenplan op, waarmee jij concreet aan de slag kan. 

VDAB-loopbaanbegeleiding-in-Brugge-Sterk op je Werk Sterk op je Werk-loopbaanbegeleiding-carriereswitch-Antwerpen
loopbaanbegeleiding-in-sint-niklaas-Sterk op je Werk Loopbaancoach-Sofie-Laken

Zo ziet jouw loopbaantraject eruit

Jouw individuele traject omvat 7 uur individuele begeleiding van één van onze coaches, verspreid over 4 sessies.

De coachingsessies gaan overdag, ‘s avonds en op zaterdagvoormiddag door.

Je kan kiezen voor face-to-face coaching, virtuele coaching of een combinatie van beide (hybride coaching).

Meer info over het concrete verloop van de sessies kan je verkrijgen bij jouw coach.

Dit levert loopbaanbegeleiding jou op

Op zoek naar meer plezier, zingeving en motivatie in je werk? 
Dan bekijken we uiteraard alle mogelijkheden, van het werkbaarder maken van je huidige job tot het ontdekken van andere opties op de arbeidsmarkt. 

success-hover
Je ontdekt hoe je je tijd efficiënter kan inzetten, hoe je beter kan omgaan met hoge werkdruk en met stresssituaties binnen het onderwijs.
teacher-hover
Interventietechnieken in time-management en assertiviteitsontwikkeling
icons-48-px-diploma
Je krijgt een duidelijk zicht op de competenties en kennis waar je jezelf nog in kan ontwikkelen.
icons-48-px-clipboard
Je krijgt een realistisch stappenplan op korte en middellange termijn voor jouw carrière.
loopbaanbegeleiding-in-jouw-buurt-Sterk op je Werk

Wat is de kostprijs van loopbaanbegeleiding?

Dankzij de Vlaamse Overheid kun je gebruikmaken van de VDAB-loopbaancheques om jouw loopbaanbegeleidingstraject op maat te financieren. 

Dankzij de VDAB-loopbaancheques betaal je :

- €45   voor 4 uur  individuele loopbaanbegeleiding.  
- €90   voor 7 uur  individuele loopbaanbegeleiding.

 • &ldquot;
  Als drukbezette dierenarts met een bloeiende praktijk voelde ik sinds enkele jaren dat mijn work life balans zoek was. Ik wilde meer genieten van mijn gezin en vrienden, meer quality time met andere woorden. Het traject bij Sterk op je Werk zorgde ervoor dat ik terug duidelijkheid kreeg in waar ik naartoe wil met mijn carrierepad. Het resultaat is nu dat ik in mijn praktijk efficienter werk en meer taken doordelegeer, zodat ik kan genieten van quality time met wie mij lief is. Ik zou dit traject echt aanraden aan elke drukbezette, hardwerkende ondernemer die een betere work life balans wil bereiken. Een echte aanrader!
 • &ldquot;

  Ik had direct een klik met mijn loopbaancoach. Ze had veel voeling met mijn concrete jobsituatie en confronteerde mij op een duidelijke manier met mijn ontwikkelpunten.
  Ik heb nu een duidelijker inzicht nu in mijn prioriteiten en professionele doelstellingen. Dikke merci! 

 • &ldquot;

  Zelf liep ik al een tijdje met het idee om loopbaanbegeleiding te volgen om een duidelijker beeld te krijgen op mijn persoonlijke talenten en hoe ik deze professioneel kan inzetten. Hierdoor kwam ik bij Sterk op je Werk terecht. Ik heb mijn loopbaancoach leren kennen als een flexibele, betrokken en motiverende persoon met een aanstekelijk enthousiasme. Onze inspirerende gesprekken en praktische, resultaatgerichte oefeningen hebben tot een aantal professionele inzichten en praktische tips geleid die ik zowel in mijn huidige buitenlandse uitdaging als daarna zeker nog kan gebruiken.

 • &ldquot;

  Ik had zelf al redelijk wat plannen gemaakt voor mijn professionele toekomst, maar ik had zelf geen inzicht hoe ik daar moest geraken. En of de plannen die ik in mijn hoofd had ook wel pasten bij mijn wensen, dromen en bij de persoon die ik ben. Mijn loopbaancoach gaf mij handvaten waarmee ik kon werken om zo een eigen plan te maken. Ook werd er regelmatig een spiegel voorgehouden waardoor mijn zelfkennis, inzicht en manier van communiceren grondig onder de loep werden gehouden. Concreet heb ik heel doordachte stappen kunnen zetten binnen een plan naar een groeiende carrière. Ook kreeg ik heel veel voorbeelden van tools, werd er literatuur aangeboden om mij verder te verdiepen en mijzelf bepaalde technieken eigen te maken. Met als eindresultaat een nieuwe job die volledig past bij mijn wensen en idealen. Ik raad dit iedereen aan. Of je nu concrete plannen hebt voor een carrièreswitch, of je stelt jezelf de vraag “Is dit het nu?”. De handvaten die je aangeboden krijgt waarmee je zelf aan de slag kan zorgen voor een mooi totaalbeeld van verleden, heden en wensen. De vele tips & tricks kan je zowel privé als professioneel gebruiken. Je zal er sowieso je voordeel uithalen!

Gratis infogesprek aanvragen

Wil je je kwaliteiten beter kunnen inzetten, zodat je job meer aansluit bij je persoonlijkheid en je eigen waarden? 

Vraag je gratis infogesprek aan en ontdek hoe één van onze professionele coaches je kunnen helpen.